Geldersekade 16, Amsterdam

Te koop:

€ 6.100.000,- k.k


Type Object:
belegging
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 123 m2
Horecaoppervlak: 404 m2
Woonoppervlak: 0 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Het boetiekhotel is gevestigd in een historisch 16e-eeuws grachtenpand en beschikt over 14 recent gerenoveerde hotelkamers voorzien van alle moderne voorzieningen, waarbij toch het authentieke gevoel behouden is gebleven.

Door de ligging op slechts 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station, omringd door toeristische trekpleiters, cafés en restaurants, is het hotel een unieke uitvalsbasis voor de toeristische markt.

LOCATIE

Het grachtenpand bevindt zich aan de Geldersekade 16 in het historische centrum van Amsterdam (stadsdeel De Wallen). Het is door de ligging de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen.

De belangrijke musea van Amsterdam, zoals The Eye, Het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, maar ook iconische locaties zoals het Rembrandthuis, het Anne Frankhuis en de Dam zijn allemaal dichtbij.

Met het openbaar vervoer voor de deur kunnen gasten ook verder gelegen voorzieningen en bezienswaardigheden in mum van tijd bereiken.

Aan de Geldersekade is recentelijk een beweegbare paal geplaatst. Hierdoor is de Geldersekade gedurende een groot deel van de dag een autoluw gebied.

HUURGEGEVENS

Model: Huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW
Gebruik: Hotel (voor binnenlandse en buitenlandse toeristen) op ten minste een driesterrenniveau. De bedrijfswoning is uitsluitend bestemd om als zodanig te worden gebruikt.
Huursituatie: Casco
Ingangsdatum: 1 februari 2023
Duur: 20 jaar, lopende tot en met 31 januari 2043
Huurder heeft het recht de huurovereenkomst na verloop van 10 jaar, derhalve per 1 januari 2033, tussentijds te beëindigen.  Behoudens opzegging wordt de huurovereenkomst per 1 februari 2043 voortgezet voor onbepaalde tijd.
Huuropbrengst: € 312.420,- per jaar (geen btw)
Bij wijziging van rechtspersoon is overeengekomen dat btw in rekening gebracht mag worden.
Indexering: Jaarlijks per 1 februari op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishouders (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit met een maximum van 3% per jaar.
Zekerheidsstelling: Bankgarantie ter grootte van € 76.874,-
Er zijn diverse andere zekerheden zoals een garant.

Bij serieuze interesse en na een persoonlijke kennismaking zal de huurovereenkomst samen met de laatste huurnota worden gedeeld.  
 
OPPERVLAKTE

De totale oppervlakte bedraagt circa 404 m² VVO.

BESTEMMING

Het pand bevindt zich in het gebied waar het bestemmingsplan ‘Postcodegebied 1012’ van toepassing is. De enkelbestemming is ‘Gemengd 1.5’. Daarnaast zijn de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 2’ en ‘Waarde – Cultuurhistorie’ alsmede de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – orde 1’ van kracht.

De voor ‘Gemengd – 1.5’ aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere:
wonen;
kantoren (met baliefunctie);
voorzieningen met inbegrip van additionele horeca;
galeries;
detailhandel in de eerste bouwlaag;
horeca 5 in alle bouwlagen;
bedrijven.
Onder horeca van categorie 5 wordt verstaan: hotels

KADASTRALE GEGEVENS

Kadastrale aanduiding: Amsterdam G 5381
Grootte: 123 m²

VRAAGPRIJS

De vraagprijs voor de onroerende zaak bedraagt € 6.100.000,- kosten koper.

AANVAARDING

In overleg, levering op korte termijn mogelijk.

KOOPOVEREENKOMST

Koopovereenkomst op basis van NVM-model (meest recente versie).

FISCAAL

Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal bij eigendomsoverdracht worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting.

ZEKERHEIDSSTELLING

Een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris, direct na ondertekening van de koopovereenkomst.

BEZICHTIGINGEN

Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het aangebodene te bezichtigen. Voor het inplannen van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

ALGEMEEN

Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de gegevens kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: belegging
Bouwvorm: bestaande bouw

Geldersekade 16

Start routeplanner