haarlem waertmolenpad 1

Te koop:

Prijs op aanvraag


Type Object:
horeca
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 755 m2
Horecaoppervlak: 494 m2
Woonoppervlak: 109 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Restaurant de Molenplas is met haar unieke locatie fraai gelegen aan de Molenplas in Haarlem. Al ruim 40 jaar wordt iedere gast bij de Molenplas van harte welkom geheten en optimaal verzorgd. Er is ruimte voor zowel kleine als grote gezelschappen in het restaurant met terras en een verbluffend uitzicht over het water ‘de Molenplas’.

Het restaurant bevindt zich volledig op de begane grond in een vrijstaand pand aan het Waertmolenpad. Medio 2021 is het restaurant grondig verbouwd, waarbij ook de toiletgroepen (inclusief mindervalidetoilet) volledig zijn vernieuwd.

Het restaurant is goed bereikbaar en er is parkeergelegenheid aanwezig direct bij het restaurant en een openbaar parkeerterrein op loopafstand.

Aankomst en vertrek per boot behoort ook tot de mogelijkheden om deze mooie plek te kunnen bezoeken. Voor het restaurant ligt namelijk een aanlegsteiger van maar liefst 75 strekkende meter.

Restaurant de Molenplas bevindt zich in het ‘Molenplas Park’. Op circa 200 meter afstand bevindt zich het ‘Molenplas Strandje’, een zandstrand met mogelijkheid tot veel waterpret. Daarnaast is er een speeltuin in het park aanwezig.

Boven het restaurant bevindt zich een volledig zelfstandige woning. Ideaal om als toekomstige exploitant bij uw restaurant te kunnen wonen.

BEDRIJFSOMSCHRIJVING
Restaurant de Molenplas biedt ruimte aan zowel grote als kleine gezelschappen. Of het nu om een high tea, high wine, uitgebreide lunch of diner of borrel gaat, zij kunnen het voor de gasten verzorgen. Het bedrijf is het gehele jaar, zes dagen per week geopend (maandagen gesloten). Gasten kunnen terecht van 11:00 uur tot 22:00 uur. Daarnaast is het mogelijk gerechten te laten bezorgen of af te halen, dit kan op openingsdagen van 17:00 uur tot 20:30 uur. Uitbreiding van de openingstijden behoort tot de mogelijkheden.

INDELING RESTAURANT
Het restaurant bestond voorheen uit twee separate zalen welke medio 2021 zijn samengevoegd tot een ruim en sfeervol restaurant. De harmonicadeur maakt het echter nog altijd mogelijk het geheel voor besloten bijeenkomsten te splitsen, waarbij beide ruimtes zijn voorzien van een eigen bar. Het restaurant biedt plaats aan maximaal 140 personen. Aan de achterzijde bevinden zich de garderobe, gescheiden dames- en herentoiletgroepen, een mindervalidetoilet en een professionele goed geoutilleerde keuken met koel- en vriescel.

TERRAS
Het terras heeft ruimte voor maar liefst 300 personen en biedt een prachtig uitzicht over de Molenplas. Doormiddel van een groot zonnescherm kan een groot deel van het terras overdekt worden. De aanwezige terrasverwarmers zorgen ervoor dat ook tijdens de koeler wordende maanden het terras nog altijd als verlengstuk van het restaurant kan worden gebruikt.

BOVENWONING
Boven het restaurant is een royale zelfstandige woning aanwezig welke toegankelijk is via een vaste trap aan de buitenzijde. De woning beschikt over een hal met toegang tot de cv-ruimte, de woonkamer en een kantoor (of slaapkamer). Daarnaast beschikt de woning over nog eens een drietal slaapkamers, een keuken, badkamer met bad en diverse bergruimten. Aan de voorzijde bevindt zich een breed terras met een schitterend uitzicht over het water.

LOCATIE EN LIGGING
Het pand bevindt zich aan het Waertmolenpad 1 te Haarlem en is direct gelegen aan de Molenplas in Zuid-Schalkwijk. De Molenplas is een recreatiegebied dat druk bezocht wordt door recreanten die van natuur, water en zon houden. Men kan hier heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen, (kano)varen of vissen. Als het genoeg gevroren heeft is het ’s winters zelfs mogelijk op de recreatieplas te schaatsen. Zuid-Schalkwijk bevindt zich op circa vijf kilometer afstand van het centrum van Haarlem.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is goed. De provinciale wegen N201, N205, N208 en N232 zijn allen binnen vijf tot tien minuten te bereiken. De autosnelweg A9 is eveneens binnen tien minuten te bereiken. Het centrum van Haarlem en hier gelegen centraal station zijn met de auto binnen circa 15 minuten bereikbaar. Op iets meer dan vijf minuten loopafstand bevindt zich bushalte Baronie. Hier vertrekt meerdere keren per uur de bus naar Schalkwijk Centrum, Beverwijk NS en Castricum (via Beverwijk NS).

BESTEMMING
Het object beschikt over een horecabestemming, waarbij horeca van categorie I en II zijn toegestaan. Onder andere zijn toegestaan: restaurant, snackbar, cafetaria, lunchroom, koffie- en theehuis, ijssalon, croissanterie, dagcafé, dagrestaurant of daarmee gelijkwaardige horecabedrijven.

KADASTER EN RECHT VAN ERFPACHT
Het aangebodene omvat een viertal kadastrale percelen:

– Haarlem Y 1978
– Haarlem Y 2389
– Haarlem Y 4171
– Haarlem Y 4172

De jaarlijkse canon bedraagt momenteel € 4.957,- per jaar (0% btw)

VRAAGPRIJS
Bij serieuze interesse brengen wij u graag op de hoogte van de vraagprijs voor de onroerende- en roerende zaken. Bij een juiste overnamekandidaat is huur van het vastgoed (horecabedrijfsgedeelte en bovenwoning) bespreekbaar.

DISCLAMER
Deze informatie is door Forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwperiode: 1981-1990

Waertmolenpad 1

Start routeplanner