Watertorenplein 8C, Amsterdam

Te huur:

Prijs op aanvraag


Type Object:
horeca
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 114 m2
Horecaoppervlak: 44 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Mis deze kans niet. Hotel de Windketel kan de deur openen naar een opwindende nieuwe toekomst.

Hotel de Windketel bevindt zich in een stille oase middenin Amsterdam en is gevestigd in het schitterend gerestaureerde voormalige windketelhuis. Dit is de kans om eigenaar te worden van een stukje Amsterdamse geschiedenis en misschien wel het meest unieke hotel van de stad.

De huidige eigenaren maakten zich begin van de twintigste eeuw sterk voor het behoud van het windketelhuis, kochten het pand en gaven architect Paul Westerman in 2003 opdracht om het te renoveren en om te vormen tot gastenverblijf. Er werden twee extra verdiepingen aangebracht zodat de vloeroppervlakte werd vergroot naar 44 m².

Met een intieme en romantische uitstraling is dit gebouwtje nu een van de kleinste hotels van Amsterdam.

Het hotel is omgeven door een bloemrijke tuin en bij de ingang bevindt zich een knus terras op het zuiden. De entree geeft toegang tot een praktisch ingerichte woonkeuken waar men prima kan koken en fijn kan zitten aan de ruime keukentafel. Er is vloerverwarming, hierdoor is het hier altijd comfortabel.

De trap naar de eerste verdieping leidt naar de woonkamer. Deze is heerlijk licht doordat hij aan vier kanten ramen heeft tot aan het plafond. Je blijft naar buiten kijken met uitzichtpunten als het levendige Watertorenplein, het machinepompgebouw waar nu Café-Restaurant Amsterdam zit, het magazijngebouw en de nieuwe flats van de wijk. De woonkamer is ingericht met Dutch Design meubels van Nederlandse ontwerpers.

Een stalen spiltrap leidt vervolgens naar de romantische zolderslaapkamer met een origineel knalgeel Auping bed en bad met douche. Door de dakramen in de originele houten kap kun je ’s nachts de sterren zien.

OBJECTOMSCHRIJVING

Het betreft een geheel vrijstaand octogonaal object uit 1897-1899 dat van origine was voorzien van één bouwlaag, maar in 2003 is gerenoveerd en van twee extra verdiepingen is voorzien. Het is opgebouwd uit gemetseld bruinrode baksteen in afwisselend koppen- en strekkenverband en per gevel alternerend een hoog en getoogd venster. Het dak betreft een overstekend flauw aflopend tentdak met gootrand en is bekroond door een open pijnappel.

Het beschikt over een nog onbenutte kelderruimte die thans nog gevuld is met puin, maar mogelijk ontwikkeld zou kunnen worden. De kelder onder en rondom het gebouw maakt andere invulling mogelijk. Voer voor creatieve geesten!

LOCATIE EN LIGGING

Hotel de Windketel bevindt zich midden op het Watertorenplein, onderdeel van het GWL-terrein, de eerste duurzame ecowijk van Nederland. De autovrije wijk is op organische wijze verbonden met de Staatsliedenbuurt.

Het wordt omringd door diverse culturele organisaties en gezellige horecagelegenheden, waaronder het aan de overzijde gelegen Café-Restaurant Amsterdam. Cultuurpark Westergasfabriek bevindt zich om de hoek en de Jordaan is gelegen op slechts 10 minuten loopafstand. Het bruisende stadsleven is dus binnen no-time te bereiken.

Het openbaar vervoer stopt voor de deur en de ringweg A10 met zijn uitvalswegen is binnen enkele minuten rijden te bereiken.

BESTEMMING

De enkelbestemming is ‘Verkeer – 2’ met de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’ en de gebiedsaanduiding ‘overige zone – 2’. Daarnaast is de functieaanduiding ‘horeca van categorie 5’ van toepassing. Een hotel is derhalve toegestaan.

KADASTRALE GEGEVENS EN ERFPACHT

Het aangebodene is bij het kadaster bekend als:

– Gemeente: Amsterdam
– Sectie: Y
– Nummer: 4085

Het betreft het voortdurend recht van erfpacht:

– Ingangsdatum: 1 februari 2003
– Erfpachter(s): Coöperatie De Windketel U.A.
– Huidige tijdvak: 1 februari 2003 t/m 31 januari 2053
– Soort erfpacht: Voortdurend
– Financieel regime: Canon, 1 jaarlijkse indexering
– Jaarcanon: € 560,08 (betreft periode 1 februari 2023 t/m 31 januari 2024)

Aanvullende informatie inzake het recht van erfpacht verstrekken wij u graag.

VRAAGPRIJS

De aanbieding geschiedt middels een open inschrijving. U wordt in de gelegenheid gesteld uiterlijk op 15 december 2023 uw voorstel aan ons te doen toekomen voor zowel de onroerende als de roerende zaken.

Bij overdracht zal in de leveringsakte een kettingbeding worden opgenomen voor verhoging van de koopprijs bij waardevermeerdering door toekomstige wijziging van bestemming/vergunning(en) voor een termijn van 10 jaar opgerekt met een eventuele termijn voor bezwaarprocedure.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

DISCLAIMER

Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

Watertorenplein 8C

Start routeplanner