Snelheid in hartje coronatijd

Interview Morad el Aisaoui, 5 oktober 2020
Aankoop Geldersekade 16 in Amsterdam: Mauro Mansion


Dat is de samenvatting van een perfect, en inderdaad zeer vlot verlopen aankoopproces van een uniek hotel aan de Geldersekade 16 in Amsterdam. Een prachtig historisch pand in een voormalige koopmanswoning, met de dromerige naam ‘Mauro Mansion’. Het hotel ligt in het kleurrijke deel van Amsterdam ‘China Town’, midden in het bruisende centrum van de stad én in de luwte van de gracht.

“Ik werd gebeld door Dorus Helsen van Forvalue. Het werd me snel duidelijk: Dit is een unieke kans! Het is normaal bijna onmogelijk om zoiets te vinden”, aldus Morad El Aisaoui, sinds kort de eigenaar van Mauro Mansion.

“Misschien dat corona invloed heeft, ik merkte de laatste maanden namelijk veel onrust bij ondernemers in de Amsterdamse binnenstad. Ik heb de kans met beide handen aangepakt. Dorus heeft mij eerder geadviseerd bij de aankoop van een hotel en we hebben regelmatig contact gehouden. Ik weet dus wat ik aan hem heb. Woensdag belde hij mij, donderdag zijn we gaan kijken en praten, en vrijdag zijn we het eens geworden met de verkoper. Dus als je me vraagt, wat je heeft verrast in dit traject, dan is de snelheid ervan zeker bijzonder. Snelheid in hartje coronatijd. Maar dat niet alleen. Het is bovendien heel zorgvuldig gedaan, met veel respect voor de verkopende partij. Voor hen moet zo’n deal ook op een goede manier gebeuren. Het liefst wil je een win-win situatie en dat is gelukt.” De verkopende partij kocht het pand in 2009, restaureerden het en gaven het hotel de naam Mauro Mansion.

Morad: ”In zo’n proces is vertrouwen heel belangrijk. Forvalue is een bekende en gewaardeerde partner als het gaat om aan- en verkoop van horecavastgoed. Dat vertrouwen is absolute noodzaak. Voor mij als koper en opdrachtgever, maar ook voor de andere partij, de verkoper. Forvalue krijgt dat vertrouwen door hun manier van werken. Eerlijkheid, discretie, zorgvuldigheid en duidelijke open communicatie. Dat heb ik ervaren in het aankooptraject, en dat vind ik erg belangrijk. In alle stappen van het traject. Want het is niet alleen aankoopbegeleiding. Het gaat ook om het onderhandelingsproces, de levering zelf en dan nog de nazorg. Alles is tot in de puntjes verzorgd door Forvalue.”

Over het pand: Het koopmanshuis is gebouwd in 1550 en sinds 1968 rijksmonument. Al 470 jaar geschiedenis kent het pand. Soms herbergde het beroemde bewoners en bezoekers. Zo organiseerde graankoopman Roemers Visscher begin 17e eeuw met de rederijkerskamer De Eglantier bijeenkomsten voor kunstenaars in de letteren. Hij creëerde hiermee klimaat waarin dichters als Vondel en Hooft tot bloei konden komen. Vele jaren diende het pand als woonhuis, soms ook met een bedrijfsbestemming in het achterhuis. In 2009 kreeg het pand de naam ‘Mauro Mansion’ en de bestemming als kleinschalig hotel van hoge kwaliteit. Het is toen grondig gerestaureerd, onder toeziend oog van monumentenzorg. De eigenaren hebben vele jaren met zeer veel liefde het hotel gerund. Hun taak zat erop, tijd voor een nieuwe stap, voor het bedrijf en in de geschiedenis van het pand. Morad El Aisaoui is horecaondernemer en belegt daarnaast in horecabedrijven. Voor de exploitatie van het prachtige Mauro Mansion hebben zich al kandidaten gemeld.


Opgesteld door: Laura van den Boogaard

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?