Onvoorwaardelijke samenwerking

De rode draad in het verhaal van Orangerie De Pol in Doetinchem is onvoorwaardelijke samenwerking. Sommelier en gastvrouw Marjolein van der Ham en haar partner en chef-kok Mark Captein zijn sinds kort de trotse eigenaren van het bijzondere object aan de Hulleweg 2 in Doetinchem. Beiden zijn afkomstig uit het westen van het land. Sinds 2018 hebben zij hun hart verpand aan dit restaurant in Doetinchem.

De seizoenen bepalen de sfeer in de orangerie en de culinaire gerechten worden bereidt met regionale kwaliteitsproducten. De naam ‘Orangerie’ kan letterlijk worden genomen: het restaurant is gevestigd in een transparant gebouw van hout en glas, midden in het groen van de Achterhoek. Dorus Helsen en Marlijn Hesselink van Forvalue begeleidden hen bij de aankoop van deze unieke horecalocatie.

Wat is het geheim achter het succes van de twee jonge restaurateurs?

Marjolein: “Als je de ander loslaat op het eigen vakgebied en elkaar volledig vertrouwt op de punten waar je samenwerkt, dan heb je een hele sterke basis. Ik denk dat dat ons geheim is.” Sinds 2018 huurden zij de locatie en bouwden samen dit prachtige bedrijf op.

Waarom het object kopen?

“Wij wilden het object graag kopen omdat dit beter aansluit bij onze droom voor de komende jaren”, aldus Marjolein. “In een huurpand ga je geen grote investeringen doen. We hebben plannen voor een grote verbouwing van o.a. de keuken en we willen het aantal plaatsen iets uitbreiden, van 32 naar max. 40. Niet meer, want die persoonlijke aandacht willen we kunnen blijven geven.”

Hoe beviel de aankoopbegeleiding door Forvalue?

Marjolein: ”Aanvankelijk dachten we licht over de aankoop. We hadden al eens een huis gekocht en verkocht. Maar dit bleek toch heel wat anders. We hebben meerdere makelaars gevraagd en we concludeerden dat we een specialist nodig hadden. Zo kwamen we bij Forvalue terecht. Het werd een intens traject. We hadden bijna dagelijks contact. In de onderhandelingen met de verkoper sta je aanvankelijk nog ver van elkaar. Soms zagen we het zelf niet meer gebeuren. Tot onze verrassing bleven Dorus en Marlijn optimistisch. Als ik dacht “laat maar” dan zeiden zij “hoezo, er is toch niets aan de hand?” Dat was een hele steun, en ze hebben gelijk gekregen, we zijn er goed uitgekomen.

Over onvoorwaardelijke samenwerking gesproken: die was ook perfect in dit hele traject, zowel tussen Dorus en Marlijn als met ons. Ze deden het echt samen en hebben ons bij alle stappen heel goed ondersteund en begeleid. Beiden stonden altijd voor ons klaar, dat vond ik heel bijzonder. In de horeca ben je op ‘normale’ overlegtijden aan het werk, en heb je bijvoorbeeld ’s avonds pas tijd om te bellen. Dat heb ik ervaren als heel waardevol en zeker niet standaard. Zij gaan echt een stap verder in hun vak en dat paste ons goed.”

Interview op 2 mei 2023 door Laura van den Boogaard van Lank Communicatie.
Fotografie door Monique Verkade.
Bekijk de prachtige creaties van Orangerie de Pol op de instagrampagina.

 

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?