Alles klopt bij deze verkoop

Na bijna 40 jaar letterlijk dag en nacht werken dragen Anita en Frits van Toor hun levenswerk over. “We zijn blij met onze opvolger, alles klopt voor ons bij deze verkoop. Onze klanten zijn ook tevreden, omdat de zaak voortgezet wordt. Voor ons start een nieuwe fase in ons leven, spannend maar we hebben er zin in,” vertelt Anita van Toor enthousiast. Forvalue begeleidde hen bij de verkoop van het pand met hun bakkerij/ brasserie met terras en bovenwoning, aan de Molenstraat 2/ 2a in Rhenen. Het is een karakteristiek pand dat onmiddellijk opvalt als je het centrum van Rhenen binnenrijdt.

Anita blikt terug: “Toen wij de zaak overnamen in 1985 hadden we drie kleine kinderen onder de vier jaar. Het was een hele hectische periode. We sprongen in het diepe en gingen ervoor. Met passie hebben we de zaak opgebouwd. Het was echt niet altijd gemakkelijk, maar we deden het gewoon. Vanaf 2001 is de brasserie erbij gekomen. Die combinatie bakkerij/horeca maakte de verkoop van het bedrijf nu wel wat lastiger. Maar toch is het vrij snel gelukt.

Al eerder werden we benaderd door belangstellenden die het pand wilden huren. Dat was niet wat wij voor ogen hadden voor de toekomst. Begin dit jaar besloten we daarom om de stap naar verkoop te zetten en het liefst niet aan een projectontwikkelaar. Het is toch je levenswerk, we wilden niet dat het pand leeg kwam te staan of de huidige functie zou verliezen. Bovendien hebben we medewerkers in dienst, we wilden heel graag dat zij hun baan konden behouden. Zelf hadden wij geen enkele ervaring in het verkopen van een pand, ieder zijn vak toch? We kwamen terecht bij Forvalue via onze financieel adviseur Adfinco. Al bij het eerste gesprek met Dorus Helsen van Forvalue waren wij overtuigd. Dit voelt goed: deskundig, en niet kil maar menselijk. Dat vertrouwen bleef, en werd bevestigd door hoe Dorus en Marlijn ons werk uit handen namen en ons tegelijkertijd perfect op de hoogte hielden. Wij konden het hele proces loslaten en beslissen op de momenten dat het nodig was.

De zaak wordt overgenomen door Sven, die sinds zijn 13e jaar regelmatig bij ons helpt in de keuken. Voor hem was het starten van zijn eigen bedrijf al heel lang een droom. Met een gerust hart dragen we het aan hem over. Onze medewerkers kunnen blijven en ook zij staan achter deze overdracht. Mijn man blijft voorlopig nog twee dagen meewerken, maar voor mij begint het pensioen op 1 oktober 2022. We zijn al bezig om onze kennis en ervaring zoveel mogelijk met Sven te delen, ter voorbereiding op zijn nieuwe rol als eigenaar en leidinggevende in de zaak. Voor ons is een stap terugzetten nu heel logisch.”

————–.

Interview met Anita van Toor,
door Laura van den Boogaard van Lank Communicatie op 8 september 2022

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?