Als je maar doet waar je gelukkig van wordt

Interview Daniëlle Carabain (Hotel-Restaurant “Het Wapen van Elst” B.V.), 12 september 2023
Verkoop Hotel-Restaurant “Het Wapen van Elst” in Elst


Familiebedrijf Het Wapen van Elst (Gelderland) is op 1 september 2023 na 77 jaar in nieuwe handen gekomen. En gelukkig zijn ze met deze stap, zowel de koper als de verkoper! Voormalig eigenaar Daniëlle Carabain werkte 22 jaar in de zaak en kwam tot de conclusie dat het voor haar tijd was voor een nieuw pad, voor de koper kwam een droom uit. Matthias Jonkman van Forvalue begeleidde de verkoop.

“Bij Het Wapen van Elst is iedereen welkom, van baby tot opa en oma, bij bruiloften en begrafenissen’, aldus Daniëlle. “De sfeer is gemoedelijk en gastvrij. Naast het hotelgebeuren is het ook gewoon een sociaal gebeuren. Mijn opa startte het bedrijf en mijn vader bouwde het verder uit. Van kleins af aan werd ik opgevoed met het idee dat ik daarna het stokje zou overnemen. Ik rolde er zo in, 22 jaar geleden. Ik was nog bezig met mijn opleiding op de HEAO. Daar had ik een korte pauze en ging tijdelijk – dacht ik – bij mijn ouders in de zaak werken. Ik ben er nooit meer weggegaan. De laatste jaren ging ik steeds meer twijfelen. Ik heb vier kinderen en tegen hen zei ik een keer: ‘Het maakt niet uit wat je doet, als je maar doet waar je gelukkig van wordt.’ Toen vroeg ik me af hoe dat eigenlijk met mijzelf zat. Doe ik wel waar ik gelukkig van word? Het was een moeilijke beslissing om te stoppen. Toen de kogel door de kerk was, kon het me niet snel genoeg gaan. Voor mijn vader was het zeker even slikken, maar uiteindelijk is hij met mij meegegaan. We kozen bewust voor een stille verkoop. Naar mijn persoonlijke mening is dat makkelijker. Zo gaat niet iedereen zich ermee bemoeien en voor het personeel is het ook rustiger. De begeleiding door Matthias is prima bevallen. Hij is makkelijk in de omgang en to-the-point. Zeker bij de onderhandelingen en al het papierwerk is de gedegen specialistische kennis noodzakelijk. Daardoor zijn we tot een goede overeenkomst gekomen.” De zaak is overgenomen door Wiebe de Vries en Daniëlle Willemsen. Danielle Carabain: “Ik kende de koper al en ik ben blij met deze overdracht. Wiebe komt uit een horecafamilie. Hij droomde van een eigen zaak en zijn vriendin gaat ook haar steentje bijdragen. Zij hebben wel die passie voor de horeca en ik denk dat ze in het bedrijf passen, dus dat is helemaal goed. Waar ik gelukkig van word? Na 22 jaar hard werken geniet ik op dit moment erg van de tijd met mijn kinderen. Wat ik verder wil doen, dat ga ik de komende tijd in alle rust uitzoeken.”

Daniëlle Carabain (links) met haar opvolgers Wiebe de Vries en Daniëlle Willemsen voor Het Wapen van Elst (Bron: Gerard Burgers – de Gelderlander)

Opgesteld door: Laura van den Boogaard
Lank Communicatie

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?