Omschrijving

Karakter sinds 1935

Al sinds 1935 is Eetcafé Scholten in Lochem een waar begrip. Met een ligging op de Grote markt is deze gelegenheid de ultieme horecaspot. Al drie generaties wordt het geëxploiteerd door de familie Scholten, maar nu is het tijd voor een nieuwe ondernemer om de exploitatie over te nemen.

Het charmante eetcafé heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Door de warme sfeer, smaakvolle gerechten en de fijne service wordt het eetcafé op Google door gasten beoordeelt met 4.2 sterren. Lochem heeft een levende binnenstad met de Markt als middelpunt. De centrale ligging van het pand aan de Bierstraat trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan, waardoor het een populaire plek is voor zowel lunch als diner.

Het bedrijf is momenteel vijf dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 21:00 uur.

Met een vast gastenbestand en een uitstekende reputatie biedt Eetcafé Scholten een solide basis voor succes. Je kunt profiteren van de bestaande naamsbekendheid en loyale gastenkring, maar daarnaast is er ook genoeg mogelijkheid om het eetcafé verder te laten groeien en ontwikkelen.

Het eetcafé beschikt over een totale oppervlakte van circa 255 m². Gasten kunnen plaatsnemen in de sfeervolle caféruimte van circa 110 m² welke plaats biedt aan zo’n 65 personen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een zelfstandig toegankelijke zaalruimte met eigen bar van ruim 45 m². De zaal beschikt over 35 zitplaatsen, maar is met praattafels en zitplaatsen te verhuren voor maximaal 50 personen. De zaalruimte beschikt eveneens over eigen toiletgroepen. Ideaal voor besloten diners of partijen. De keuken is volledig uitgerust en biedt voldoende mogelijkheden om culinaire creativiteit tot uiting te brengen.

Het voorgelegen terras biedt plaats aan 95 gasten.

LOCATIE EN LIGGING

Eetcafé Scholten bevindt zich op een absolute A-locatie in het hart van het historische centrum van Lochem. Gelegen aan de voet van de Grote kerk, is het goed vertoeven. Je vindt er verschillende horecagelegenheden en in de zomer maakt de kleine Markt zich klaar voor een groot terras. De Gelderse stad telt zo’n 13.500 inwoners, maar trekt door de verschillende  bezienswaardigheden jaarlijks ook vele toeristen aan. Men kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het imposante Kasteel Lochem, omringd door weelderige tuinen of de groene oases van de stad verkennen, zoals het schilderachtige stadspark of de wandelpaden langs de rivier de Berkel.

De bereikbaarheid is uitstekend. Binnen een kwartier ben je vanaf het centrum van Lochem bij de autosnelweg A1. Zutphen is in 20 minuten te bereiken, Deventer in 25 minuten en binnen 35 minuten ben je in Apeldoorn. Parkeren in het centrum van Lochem is gratis en kan gemakkelijk in de omliggende straten of op een van de nabijgelegen parkeerterreinen.

Station Lochem bevindt zich op circa 15 minuten loopafstand (route Zutphen – Lochem – Hengelo – Oldenzaal).

BESTEMMING

Het pand is bestemd voor centrumdoeleinden en biedt daarmee mogelijkheden voor het exploiteren van een horecabedrijf uit categorie 1. Onder horeca van categorie 1 worden onder andere verstaan: restaurants, cafetaria’s, snackbars, ijssalons (met eigen ijsbereiding), cafés en bars.

VRAAGPRIJS

Vraagprijs bedrijfsexploitatie: Op aanvraag
Huurprijs per jaar*: € 55.000,- exclusief btw

* Op basis van een nieuwe huurovereenkomst, model huurovereenkomst Winkelruimte en andere
    bedrijfsruimte in de in van artikel 7:290 BW (conform de Raad van Onroerende Zaken – model
    2022).

ALGEMEEN

Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijk worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte.
???????
Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

Bierstraat 4

Start routeplanner