Omschrijving

Italiaans restaurant Sorrento in Hartje Lelystad te koop

Gelegen in het hartje van Lelystad, wordt door Forvalue aangeboden de bedrijfsexploitatie Sorrento, succesvol geëxploiteerd door de huidige eigenaren sinds 2020. Het Italiaanse restaurant is een gevestigde naam in de omgeving, bekend om zijn brede assortiment van heerlijke Italiaanse gerechten.

HET OBJECT
De Stelling 11 21 is een functioneel object, wat dateert uit het jaar 1981. Het object is gelegen op de hoek van de straat en heeft een goede staat van onderhoud. Het restaurant is strak afgewerkt van binnen en straalt een gezellige sfeer uit. Het restaurant beschikt over 68 zitplaatsen binnen en 12 zitplaatsen buiten op het terras.
Sorrento heeft een overzichtelijke indeling, waarbij gasten direct het gezellige restaurant betreden via de entree. Aan de rechterkant van de ruimte bevindt zicht de bar, die een warm welkom biedt aan binnenkomende gasten. De hal achterin het restaurant leidt naar de keuken. Bovendien is er voldoende opslagruimte beschikbaar in het object, wat bijdraagt aan een opgeruimde werkomgeving.

ITALIAANS RESTAURANT
Restaurant Sorrento is al 35 jaar een waar begrip in Lelystad. Het Italiaanse restaurant werd in de jaren ’80 opgericht aan het zogenoemde ‘horecapleintje’ op de Schans, waar het restaurant zich tot op heden nog steeds bevindt.
Het restaurant is momenteel geopend van dinsdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.30 uur, waar gasten kunnen genieten van de uitnodigende ambiance. Het restaurant heeft een goede naamsbekendheid, gewaardeerd met een indrukwekkende beoordeling van 4.3 sterren op Google. Klanten beschrijven vooral de vriendelijke service en de gezellige sfeer in hun recensies.

LIGGING
Het object is gelegen in Lelystad, in de provincie Flevoland, omringd door het IJsselmeer en het Markermeer. De stad behoort tot de jongste gemeenten van Nederland. Met haar centrale ligging, heeft Lelystad zich ontwikkeld tot een centrum van watersportactiviteiten.
Het object is gelegen aan de Stelling, waar alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik zijn. Bovendien bevindt de dichtstbijzijnde bushalte zich op minder dan 2 minuten loopafstand en is het treinstation binnen 10 minuten lopen te bereiken. De toegang tot de A6 is op slechts 10 minuten rijden en deze geeft gemakkelijk toegang tot de steden Almere, Harderwijk en Zwolle.

De uitstekende bereikbaarheid van het restaurant wordt versterkt door de aanwezigheid van de parkeergelegenheid.

BESTEMMINGSPLAN
Het object bevindt zich in het gebied waar bestemmingsplan ‘Lelystad Midden-West’ van toepassing is. De enkelbestemming is ‘wonen – Woongebouw’, met de specifieke functieaanduiding ‘horeca’ en is bestemd voor:
a. Gebouwen ten behoeve van:
1. Woongebouwen;
2. Horecabedrijven van categorie 1, ter plaatse van de aanduiding ‘horeca’.
b. Gebouwen ten behoeve van:
1. Onderhoud en beheer;
2. Bergingen, stallingen en garageboxen.
c. Trappenhuizen

Met de daarbijbehorende;

d. Wegen, straten en paden;
e. Parkeervoorzieningen;
f. Groenvoorzieningen;
g. Water;
h. Speelvoorzieningen;
i. Tuinen en erven
j. Bouwwerken, gebouwen zijnde.

Onder horeca van categorie-1 wordt verstaan;

Aan de detailhandelsfunctie verwante daghoreca, zijnde een kleinschalig horecabedrijf (<150 m²) die in beginsel alleen overdag en 's avonds behoeven te zijn geopend (vooral voor verstrekking van etenswaren en maaltijden) en daardoor slechts beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken, zoals een automatiek, een broodjeszaak, een cafetaria, een croissanterie, een koffiebar, een lunchroom, een ijssalon, een snackbar, een tearoom, een traiteur, een grand-café, en/of een naar de aard en openingstijden daarmee gelijk te stellen horecabedrijf;

Naast de enkelbestemming is tevens de gebiedsaanduiding ‘Vrijwaringszone – luchtvaart 3’ De voor 'vrijwaringszone – Luchtvaart 3' aangeduide gronden zijn mede bestemd voor het vrijhouden van een noodgebied voor de bereikbaarheid van het vliegveld. Daarnaast geldt de gebiedsaanduiding ‘Overige zone – Parapluplan Algemene regels parkeren Lelystad’ welke de parkeerregels in de aangegeven bestemming weergeeft.

Voor de volledige planinformatie kunt u www.omgevingswet.overheid.nl raadplegen.

VRAAPRIJS
De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt € 150.000,- De bedrijfsexploitatie omvat de inventaris, interieur, handelsnaam, sociale media en de aan het bedrijf verbonden goodwill. De voorraad dient te worden overgenomen per overnamedatum tegen de dan gelde inkoopprijs.

DISCLAIMER
Deze informatie is door Forvalue Vastgoedspecialisten met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T: 06 82 09 01 77. E: mhesselink@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

De Stelling 11 21

Start routeplanner