Hessenweg 212, Achterveld

Te koop:

€ 1.100.000,- k.k


Type Object:
horeca
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 1.106 m2
Horecaoppervlak: 765 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Forvalue Vastgoedspecialisten biedt het vastgoed en de bedrijfsexploitatie van De Roskam ter overname aan.

De Roskam bevindt zich aan de Hessenweg 212 in het centrum van Achterveld, recht tegenover de kerk. Het is een opvallend vrijstaand pand met voldoende parkeergelegenheid en aangekleed terras aan de voorzijde en weerszijden van het pand.

Het bedrijf richt zich zowel op de zakelijke als op de privé markt. De doelgroep is met name afkomstig uit de grote regio rond Achterveld (Amersfoort, Leusden, Barneveld enzovoorts) en in de lente- en zomermaanden aanvullend op de toeristische markt (verblijfsgasten, fietsers enzovoorts).

Het horecabedrijf bestaat als sinds 1859. De huidige ondernemers hebben het in 1989 overgenomen van de ouders (die exploiteerden vanaf 1962). De laatste verbouwing dateert uit 2019, waarbij de d’ Ouwe Peerdestal is opgefrist. Regelmatig worden er investeringen gedaan om alles op peil te houden (restaurant in juli 2018, toiletten en hal in juli 2018).

Het bedrijf kent een totale oppervlakte van circa 765 m² (exclusief het gehuurde) met 35 zitplaatsen in het café, 65 zitplaatsen in het restaurant met serre, een fraaie wijnkelder, 80 zitplaatsen op het terras (verschillende secties en grotendeels overdekt en verwarmd). Aan de zijkant bevindt zich de entree voor de slijterij (22 m²) en aan de achterkant bevinden zich de d’ Ouwe Peerdestal, een zaalruimte met een capaciteit voor circa 120 gasten (zittend) en de opslagruimten.

Aan de linker zijkant zit de entree naar de grote zaal (Ons Gebouw), bestaande uit de zaal, een koffiekamer en een bar met een totale capaciteit voor 300 personen (zittend) en ruim 700 personen (staand). Deze zaal heeft een eigen keuken en spoelkeuken. Verder bevindt zich hier de schietkelder, een odium met kleedruimten en een onlangs vernieuwde toiletgroep.

Op de verdieping bevinden zich 10 hotelkamers (eigen entree via de zijkant), waarvan één suite met balkon. Ook bevindt zich hier een vergaderzaal met een capaciteit voor circa 20 personen, welke tevens kan dienen als alternatieve ontbijtruimte, kantoor, was- en linnenkamer. Op de zolderverdieping is ruim voldoende ruimte voor eventuele aanvullende opslag.

Er is thans sprake van een huurovereenkomst tussen de holding vennootschap en de exploitatie vennootschap (beide eigendom van verkoper). Daarnaast is er met betrekking tot de grote zaal met toebehoren (Ons Gebouw) sprake van een huursituatie tussen verkoper en Stichting Ons Gebouw, tegen een huurprijs van € 30.000,- exclusief btw per jaar.

De vraagprijs voor het onroerend goed bedraagt € 1.100.000,- kosten koper en de vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt € 295.000,-. De bedrijfsexploitatie omvat de inventaris, interieur, handelsnaam, sociale media en de aan het bedrijf verbonden goodwill. De voorraad dient te worden overgenomen per overnamedatum tegen de dan geldende inkoopprijs. Het onroerend goed betreft het recht van erfpacht op de ondergrond.

Neem voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging contact met ons op.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwperiode: -1906

Hessenweg 212

Start routeplanner