Hoofdweg 67, Westerlee

Te huur:

€ 120.000,- per jaar


Type Object:
horeca
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 27.230 m2
Horecaoppervlak: 2.859 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Charmante Investering: Landgoed Westerlee staat te koop.

Landgoed Westerlee, een prachtige historische villa gebouwd in 1910, heeft zich gevestigd als een iconisch monument aan de Hoofdweg in Westerlee. Met zijn gracieuze uitstraling en doordachte architectuur, omarmt dit landgoed de elegantie van een tijdperk en biedt het een onvergelijkbare ervaring voor zijn gasten. Van een rijke geschiedenis tot een verfijnde ambiance, Landgoed Westerlee biedt klassieke luxe en moderne comfort.

De bedrijfsexploitatie:
Landgoed Westerlee is een uniek hotel, dat sinds 2007 een bloeiende onderneming in de omgeving heeft opgebouwd. Met een courant vloeroppervlak van circa 2.859 m² en 16 prachtig ingerichte hotelkamers biedt dit landgoed een uitgelezen kans voor wie een stukje geschiedenis wil bezitten en een succesvolle onderneming wil voortzetten. Het landgoed beschikt voorts over drie vergaderzalen, wellnessfaciliteiten, een brasserie en een restaurant.

Het object:
Het object is sinds 2001 aangewezen als Rijksmonument omdat het gekenmerkt wordt als voorbeeld van een villaboerderij met de overgangsarchitectuur van Art-Nouveau elementen. Het object bestaat uit vier bouwlagen. In de kelder zijn de wellnessfaciliteiten gelegen. Het object kent een accuraat afwerkingsniveau en prachtige onderhoudsstaat.

Locatie & Ligging:
Gelegen aan het begin van het schilderachtige Westerlee, biedt dit landgoed een idyllische setting te midden van uitgestrekte weilanden en knusse bossen. Met gemakkelijke toegang tot de nabijgelegen stad Winschoten en de NS-treinstation Scheemda, is Landgoed Westerlee perfect bereikbaar voor gasten en bezoekers. De A7 en A28 zijn vlakbij het object gelegen.

Bestemmingsplan:
Het object bevindt zich in het gebied waar bestemmingsplan ‘Beerta, Finsterwolde, Drieborg, Nieuw Beerta, Ganzedijk, Hongerige Wolf, Heiligerlee en Westerlee’ van toepassing is. De enkelbestemming ‘Horeca’ is van toepassing. De enkelbestemming ‘Horeca’ is bestemd voor:
a. ten behoeve van:
1. van categorie 1 en 2;
2. bedrijfswoning, ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning’;
b. en uitbouwen en bijgebouwen bij een bedrijfswoning;
waarbij het behoud van de karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd, ter plaatse van de aanduiding ‘overige zone – karakteristiek’ met de daarbij behorende:
c. tuinen, erven en terreinen;
d. parkeervoorzieningen;
e. nutsvoorzieningen;
f. groenvoorzieningen;
g. water en waterhuishoudkundige voorzieningen;
h. wegen, straten en paden;
i. energievoorzieningen;
j. bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Onder horeca categorie 1 wordt verstaan:
een horecabedrijf, waar in hoofdzaak maaltijden worden verstrekt en waar doorgaans geen overlast voor het leefklimaat wordt veroorzaakt, zoals restaurants, hotels en pensions en een horecabedrijf dat vooral is gericht op het overdag en ’s avonds verstrekken van in hoofdzaak alcoholvrije dranken en eenvoudige etenswaren, zoals ijssalons, croissanterieën, lunchrooms, snackbars, cafetaria’s en naar de aard en openingstijden daarmee gelijk te stellen horecabedrijven

Onder horeca categorie 2 wordt verstaan:
een horecabedrijf, waar meestal in hoofdzaak alcoholische dranken worden verstrekt en/of waarvan de exploitatie doorgaans overlast voor het leefklimaat kan veroorzaken en een grote druk op de openbare orde met zich meebrengt, zoals cafés en bars.
Voor de volledige informatie van het bestemmingsplan kunt u de website omgevingswet.overheid.nl raadplegen.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente: Scheemda
Sectie en nummer: L 524
Grootte: 18.230 m²
Omschrijving: Wonen (agrarisch)
Perceel grond – gebruik onbekend
Publiek rechtelijke beperking: Er zijn geen beperkingen bekend

Gemeente: Scheemda
Sectie en nummer: L 275
Grootte: 860 m²
Omschrijving: Wonen (agrarisch)
Eigendom: Volledig eigendom
Publiekrechtelijke beperking: Er zijn geen beperkingen bekend

Gemeente: Scheemda
Sectie en nummer: L 585
Grootte: 8.116 m²
Omschrijving: Wonen (agrarisch)
Perceel grond – gebruik onbekend
Eigendom: Volledig eigendom
Publiekrechtelijke beperking: “Erfgoedwet: Afschrift inschrijving monument of archeologisch monument in rijksmonumentenregister door minister OCW”

Gemeente: Scheemda
Sectie en nummer: L 584
Grootte: 24 m²
Omschrijving: Wonen (agrarisch)
Eigendom: Volledig eigendom
Publiekrechtelijke beperking: Er zijn geen beperkingen bekend
Opstalrecht nutsvoorzieningen: Enexis Netbeheer B.V.

De aanbieding:
De bedrijfsexploitatie van Landgoed Westerlee wordt aangeboden tegen een vraagprijs van €185.000,-, inclusief goodwill, handelsnaam, bedrijfsinventaris en -inrichting. Tevens bestaat de mogelijkheid om het vastgoed in combinatie met de bedrijfsexploitatie aan te kopen of te huren, waardoor investeerders verschillende opties hebben om deze charmante onderneming voort te zetten.

Vraagprijs:
Bedrijfsexploitatie: €185.000,-
Vraagprijs vastgoed: € 1.450.000,- kosten koper
Vraaghuur vastgoed: € 120.000,- excl. btw per jaar.

Disclaimer
Deze informatie is door Forvalue Vastgoedspecialisten met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse in dit object?
Heeft u interesse in dit object en wenst u meer informatie te ontvangen? Neem dan contact op met ons kantoor via mhesselink@forvalue.nl of via het telefoonnummer 06 82 09 01 77.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

Hoofdweg 67

Start routeplanner