Omschrijving

Mooie investeringskans in het hart van Bussum: IJssalon Irene met courant vastgoed

Het object

IJssalon Irene is gevestigd in een prachtig object dat dateert uit het jaar 1903. Het object heeft een goede staat van onderhoud en beschikt over opvallende groene accenten. Hierdoor straalt het pand een knusse en karakteristieke sfeer uit en valt het goed op in de straat. De ijssalon is verdeeld in 3 secties, van in totaal 126 m². Het eerste deel betreft de ijssalon en de uitgiftecounter. Het middelste gedeelte biedt het zitgedeelte, terwijl het achterste gedeelte fungeert als de keuken. De keuken is ruim opgezet en is volledig ingericht met o.a. kwaliteit ijsmachines. Achterin het pand bevindt zich een ruime berging met handige werkbanken. Tevens grenst aan het gebouw een terras van 16 m², waar gasten in de zomer kunnen genieten van een ontspannen plek om neer te strijken.
Het object aan de Kerkstraat 15, Bussum biedt een nieuwe ondernemer de unieke mogelijkheid een eigen exploitatie te starten en courant vastgoed aan te kopen. Het object is gelegen in het hart van het dorp en leent zich hierdoor goed voor ook andere bedrijfsconcepten. Naast het object aan te kopen voor eigen gebruik is het object ook zeer interessant als beleggingsobject.

IJssalon Irene

Sinds 1996 is de ijssalon in Bussum een waar begrip. De ijssalon wordt sinds jaar en dag geëxploiteerd onder de naam ijssalon Irene. De naam vindt zijn oorsprong aan de Studio Irene, gelegen in de voormalige Irenekerk recht tegenover het pand waar de allereerste Tv-uitzending ooit werd opgenomen. Naast de historie kunnen bezoekers genieten van 30 heerlijke, vertrouwde ijssmaken, welke zelf worden gemaakt door de exploitant Ambachtelijk schepijs.
De ijssalon biedt een uitgebreide selectie van vertrouwde ijssmaken. Naast het heerlijke schepijs, kunnen klanten ook genieten van heerlijke ijstaarten. De waardering van klanten spreekt voor zich, met een beoordeling van 4,4 sterren op Google. Tijdens het seizoen van maart tot oktober, is de salon geopend van 13.00 tot 20.30 uur.

Ligging

IJssalon Irene is gevestigd in een levendig gebied in het hart van Bussum. In de buurt van het object zijn veel leuke kroegen, mooie restaurants en bovenal gezellige terrassen te vinden. Bussum staat bekend om haar gezellige winkelstraten en is de grootste plaats van de Gooische meren. De plaats telt circa 35.000 inwoners met een leeftijdscategorie tussen de 25 en 65 jaar.
De toegankelijkheid van het object is uitstekend. Het bevindt zich op slechts 2 kilometer afstand vanaf de A1 en het dichtstbijzijnde treinstation is op 1 kilometer afstand bereikbaar. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de nabijgelegen straten.

Bestemmingsplan

Het pand bevindt zich in het gebied waar bestemmingsplan ‘Centrum’ van toepassing is. De enkelbestemming is ‘Gemengd’ en gedeeltelijk ‘Tuin’. Enkelbestemming ‘Gemengd’ is geschikt voor:
– Ambachtelijke bedrijvigheid voor zover dit onlosmakelijk samenhangt met de toegestane detailhandel, uitsluitend op de begane grond;
– Horecabedrijven uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Horeca-activiteiten, uitsluitend op de begane grond;
– Dienstverlening, uitsluitend op de begane grond.;
– Kantoren, uitsluitend op de begane grond;
– Wonen, uitsluitend in het hoofdgebouw; daaronder begrepen aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;
– Maatschappelijke voorzieningen, uitsluitend op de begane grond en niet ter plaatse van de aanduiding ‘wonen uitgesloten’.
– Ter plaatse van de aanduiding ‘cultuurhistorische waarden’ ; ook voor behoud van de stedenbouwkundige, architectonische en/of cultuurhistorische waarde van gebouwen;
Onder horeca van categorie 1 en 2 wordt verstaan:
1. Aan de detailhandel verwante bedrijven die in beginsel alleen overdag en ’s avonds behoeven te zijn geopend en daardoor geen hinder voor omwonenden veroorzaken.
2. Bedrijven die in beginsel alleen overdag en ’s avonds behoeven te zijn geopend (vooral verstrekking van maaltijden) en daardoor nauwelijks hinder voor omwonenden veroorzaken.
Naast de enkelbestemming is tevens de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie – 1’ van toepassing. Het is derhalve, behalve de andere voorkomende bestemming(en), primair bestemd voor het behoud en de bescherming van beschermde archeologische monumenten.

Kadastrale informatie

Gemeente: Bussum
Sectie: B
Nummer: 6283
Appartementsindex: 1
Publiekrechtelijke beperkingen: Geen

Vraagprijs

De vraagprijs voor het onroerend goed bedraagt € 270.000,- kosten koper en de vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt € 25.000,- De bedrijfsexploitatie omvat de inventaris, interieur, handelsnaam, sociale media en de aan het bedrijf verbonden goodwill. De voorraad dient de worden overgenomen per overnamedatum tegen de dan geldende inkoopprijs.

Disclaimer

Deze informatie is door Forvalue Vastgoedspecialisten met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T: 06 82 09 01 77. E: mhesselink@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

Kerkstraat 15

Start routeplanner