Omschrijving

Turn Key restaurant in een monumentaal pand in Heemstede
Aan de Raadhuisstraat 28 in het welvarende dorp Heemstede is dit prachtige Turn Key restaurant gelegen. Het restaurant beschikt over een begane grond en een kelder en heeft een uitstekend afwerkingsniveau. Het concept is multifunctioneel en is zowel geschikt voor consumptie ter plaatse als take-away. Er zijn circa 45 zitplaatsen aanwezig in het restaurant en aan de gevel kan er een klein terras worden geplaatst van circa 12 zitplaatsen.

INDELING
Via de entree bereikt men de coffeebar met uitgifte counter aan de rechterzijde. Hier kunnen gasten terecht voor take-away producten zoals koffies, zoetigheden en broodjes. Verder is er een courant vloeroppervlak voor de verkoopruimte. Het geheel heeft een modern design en er is gebruik gemaakt van lichte, rustige kleuren. Halverwege het object bevindt zich de bar met bijpassende barstoelen. Achter de bar is de open keuken. Aan de voorzijde van de open keuken is er extra verkoopruimte aanwezig en achter de open keuken is de spoelkeuken en opslagruimte. Ook bevindt zich hier een zij-uitgang. Via de opslagruimte en spoelkeuken komt men ook weer terecht in het restaurant. Er is goed nagedacht over de routing van dit restaurant. Het bedrijfsproces loopt hierdoor gesmeerd en gasten kunnen ongestoord genieten van een heerlijke lunch en/of diner.

LOCATIE
Het object betreft een gemeentelijk monument en is gelegen aan één van de drukst bezochte straten van Heemstede. Heemstede staat bekend als een welvarende gemeente waar inwoners erg fijn wonen. Het dorp is naast Haarlem gelegen. Wat ook bekend staat als een zeer prettige stad. De gemeente heeft op 1 januari 2023 circa 28.000 inwoners.
Heemstede heeft een rijke historie en een karakteristiek centrum. Het dorp beschikt over 100 rijksmonumenten en 49 gemeentelijke monumenten. Rondom de Binnenweg en de Raadhuisstraat vormt zich het dorpscentrum. Aan de Raadhuisstraat zijn verschillende horecagelegenheden en winkels gelegen. De straat wordt drukbezocht door fietsers en wandelaars. Automobilisten kunnen aan de straat parkeren, waardoor de bereikbaarheid van het restaurant uitstekend is.

BESTEMMING
Het object bevindt zich in het gebied waar bestemmingsplan ‘Centrum en omgeving’ van toepassing is. De enkelbestemming ter plaatse van het restaurant is ‘Centrum-1’. De voor ‘centrum-1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a) detailhandel, al dan niet in combinatie met een beperkte horecavoorziening;
b) dienstverlenende bedrijven en/of instellingen;
c) kantoren;
d) bedrijven die zijn genoemd in bijlage 1, onder categorie 1 en 2 en bedrijven die naar de aard en de invloed op de omgeving daarmee gelijk te stellen zijn;
e) maatschappelijke instellingen;
f) het wonen, al dan niet in combinatie met aan-huis-gebonden beroep;
g) horecabedrijven – categorie 1, met dien verstande dat het totale aantal vestigingen, inclusief de vestigingen, als bedoeld onder h., niet meer bedraagt dan 23;
h) horecabedrijven tot en met categorie 2 ter plaatse van de aanduiding “horeca van categorie 2”;
i) in afwijking van het bepaalde onder g., zijn horecabedrijven niet toegestaan ter plaatse van de aanduiding “horeca uitgesloten”,
j) speelautomatenhallen;
k) parkeerterreinen ter plaatse van de aanduiding “parkeerterrein”:
l) langzaamverkeerverbindingen ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van verkeer – langzaamverkeerversbinding”:
m) brug, ter plaatse van de aanduiding “brug”;
n) met daaraan ondergeschikt:
o) parkeervoorzieningen;
p) groenvoorzieningen;
q) verblijfsgebied, ter plaatse van de aanduiding ”onderdoorgang”
r) speelvoorzieningen;
s) restauratieve voorzieningen;
t) water;
u) openbare nutsvoorzieningen;
v) (ontsluitings)wegen, straten en paden;
w) met de daarbij behorende:
x) niet voor bewoning bestemde gebouwen en overkappingen;
y) tuinen en terreinen;
z) bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

Onder horeca 1 wordt het volgende verstaan:
Horeca categorie 1:
a. winkelondersteuning en primair afgestemd op de winkelopeningstijden, zoals bijvoorbeeld snackbars/cafetaria, lunchrooms, petit-restaurants, grand-cafés en/of naar aard en invloed op de omgeving daarmee gelijk te stellen horecabedrijven;
b. spijsverstrekking, niet afgestemd op de winkelopeningstijden en ook in de avonduren geopend, zoals bijvoorbeeld snackbars, shoarmazaken en/of naar aard en invloed op de omgeving daarmee gelijk te stellen horecabedrijven;
c. maaltijdverstrekking, niet afgestemd op de winkelopeningstijden en ook in de avonduren geopend, zoals bijvoorbeeld restaurants, bistro’s, eetcafés, pizzeria’s, en/of naar aard en invloed op de omgeving daarmee gelijk te stellen horecabedrijven.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs voor de roerende zaken, bestaande uit de goodwill, handelsnaam en inventaris betreft een gunstige overnamesom. De prijs is op aanvraag. Er wordt een nieuwe huurovereenkomst opgesteld en overeengekomen door verhuurder en de nieuwe huurder. De huidige huurprijs bedraagt € 37.558,32 per jaar exclusief btw en servicekosten. De verhuurder en nieuwe huurder kunnen een andere huurprijs overeenkomen bij het afsluiten van de nieuwe huurovereenkomst. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deze informatie is door Forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. De genoemde metrage betreft uitdrukkelijk een inschatting en kan derhalve afwijken van de werkelijkheid. Het vermelde oppervlakte is indicatief. Er kunnen geen rechten worden ontleend.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw

Raadhuisstraat 28

Start routeplanner