Omschrijving

Altijd al eens willen neerstrijken op een van de Waddeneilanden? Dan is dit het uitgelezen moment.

Met gepaste trots mogen wij u een van de meest beeldbepalende bedrijven van het Waddeneiland Schiermonnikoog aanbieden. Het betreft een unieke combinatie van accommodaties (hotelkamers, suites en appartementen) en F&B (bar, restaurant en terras).

Forvalue Vastgoedspecialisten en Klaassen Vastgoedmakelaardij hebben de exclusieve opdracht om de verkoop van het bijzondere vastgoed en het succesvolle bedrijf namens eigenaar te begeleiden.

Het betreft een “turn key & going concern” hotel-restaurant met onder andere 17 comfortabele hotelkamers (9 standaard-kamers en 8 luxe-kamers), een riant opgezet restaurant met circa 75 zitplaatsen, sfeervolle bibliotheek/bar met circa 30 zitplaatsen en een zonovergoten terras met plaats voor maar liefst 260 gasten.

Aan de achterkant van het hoofdgebouw bevinden zich in totaal 29 zelfstandige appartementen welke eigendom zijn van particuliere eigenaren. Het hotel huurt daarvan momenteel 25 appartementen ten behoeve van haar exploitatie, bestaande uit 7 tweekamerappartementen met 1 slaapkamer en 18 driekamerappartementen met 2 slaapkamers.

Op slechts 100 meter afstand van het hoofdgebouw bevinden zich in een vrijstaand pand nog eens 17 luxe en zelfstandige hotelsuites.

En als pièce de résistance…

Achter het hoofdgebouw is een ontwikkeling mogelijk voor circa 25-30 hotelkamers/studio’s en een hotel-wellness. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Verder beschikt het aangebodene over verschillende (half)vrijstaande woningen en appartementen welke als dienstwoningen/personeelswoningen verhuurd worden. Het gaat om;
een pand waarin 3 zelfstandige appartementen zijn gevestigd (circa 45 m² per appartement);
een 2-onder-1-kap woning (uitgebouwd);
een 2-onder-1-kap woning;
een personeelswoning/kantoor welke gesloopt mag worden ten behoeve van voornoemde ontwikkeling voor hotel-wellness.
Voorheen werden de personeelswoningen/dienstwoningen verhuurd voor circa € 50.000,- tot € 60.000,- per jaar.

Het hotel, restaurant, bar, overige ruimten en externe suites beschikken over een totale oppervlakte van circa 1.380 m². De oppervlakte is exclusief de inhuurappartementen, het terras en het niet-exploitatiegebonden vastgoed en exclusief eventuele ontwikkeling van circa 1.700 m² (schuin) achter het hoofdgebouw.
 
LOCATIE
“Schiermonnikoog is een eiland gehuld in licht en vergezicht. Waar zee en tijd in overvloed, komen en weer gaan. Waar de wind verhaalt hoe stuivend zand aanspoelt en verwaait.”

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde eiland van de betoverende Waddeneilanden in Nederland. Men ontsnapt hier aan de drukte van het vasteland en geniet van de rust, schoonheid en de faciliteiten die het eiland te bieden heeft. Met het Nationaal Park Schiermonnikoog, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt het eiland een ongerepte en gevarieerde natuurrijke omgeving. Gasten kunnen genieten van uitgestrekte stranden, duinen, bossen en een overvloed aan flora en fauna. Het eiland is perfect voor wandelingen, fietstochten, vogelspotting of gewoon een heerlijke dag aan het strand. De rustige sfeer en het autoluwe karakter maken het een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Naast de natuurrijke schoonheid biedt het eiland ook vele recreatieve activiteiten, zoals watersporten, excursies en culturele evenementen. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden als de Vuurtoren, De Walviskaak, Strandbeeld de Monnik, Het Vredenhof, Bunker Wassermann, Vogelkijkhut Westerplas, de Eendenkooi en Bank van Banck.

Hoewel Schiermonnikoog een klein eiland is, heeft het een levendige gemeenschap met ongeveer 1.000 inwoners. Het toenemend toerisme getuigt daarnaast van de unieke aantrekkingskracht van het eiland als toeristische bestemming. Jaarlijks genieten ruim 260.000 tot 300.000 mensen van alles wat Schiermonnikoog te bieden heeft.

Hotel Graaf Bernstorff bevindt zich aan de Reeweg 1 op het centrale kruispunt van de dorpskern. Het wordt omringt door winkels, horecagelegenheden en toeristische bezienswaardigheden. Vanaf het hotel is het Westerstrand slechts vijf minuten fietsen. Kortom, voor gasten de ultieme uitvalsbasis om het fantastische eiland te verkennen.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs op basis van een activa/passivatransactie bedraagt € 9.995.000,- kosten koper.

AANDELENOVERDRACHT
Het geniet verkoper de voorkeur om 100% van de aandelen van de BV’S over te dragen. Het betreft de verkoop van twee werkmaatschappijen die onder de Bruko Holding hangen:

– Wadzicht Exploitatie Maatschappij BV: Dit is de exploitatie maatschappij, deze wordt geleverd met een zeker eigen vermogen en geen schulden/leningen o.i.d
– Schiermonnikoogsche Vastgoed Maatschappij BV: Dit is de vastgoed BV die wordt afgeleverd met een zeker eigen vermogen, maar ook met een hypothecaire financiering

Bovengenoemde BV’s zijn in 2013 opgericht t.b.v. de doelen die ze nu dienen. Ze zijn nooit voor iets anders gebruikt en als zodanig zijn er dan ook geen verborgen aansprakelijkheden/schulden of anderszins jegens wie dan ook.

DISCLAIMER
Deze informatie is door Forvalue Vastgoedspecialisten en Klaassen Vastgoedmakelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwperiode: 1991-2000