Zuidsingel 57, Amersfoort

Te huur:

€ 40.000,- per jaar


Type Object:
horeca
Oppervlakten:
Perceeloppervlak: 153 m2
Horecaoppervlak: 245 m2
Woonoppervlak: 245 m2
Status:
Beschikbaar
Ga terug naar aanbod
Omschrijving

Het allereerste Italiaanse restaurant van Amersfoort!

Een bedrijf met een rijke historie. Al in 1974 opende dit Italiaanse restaurant haar deuren aan de Zuidsingel in Amersfoort en sinds 1980 wordt het door dezelfde familie gerund. Het is dan ook niet meer weg te denken uit de Amersfoortse binnenstad.

Elke dag wordt vers pizzadeeg gemaakt en de pizza’s worden ambachtelijk gebakken. Gasten genieten in het restaurant van de Sardijnse invloeden uit de keuken. Naast pizza’s staan er op de kaart ook diverse pasta’s, vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Veruit de meeste ingrediënten zijn vers en de uitgebreide wijnkaart biedt bij ieder gerecht een passende wijn.

Het bedrijf is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 17:00 uur tot 22:00 uur. Door uitbreiding van de openingstijden/dagen liggen en nog volop mogelijkheden.

De begane grond biedt in de huidige ruime opstelling plaats aan ruim 60 gasten. De bovenzaal biedt daarnaast nog eens ruimte aan gezelschappen tot maximaal 25 personen. Bij mooi weer kunnen de gasten tevens plaatsnemen op het terras met een schitterend uitzicht op de gracht, de Dieventoren en de tuinen van de Muurhuizen.

KADASTRALE INFORMATIE

– Gemeente: Amersfoort
– Sectie: E
– Nummer: 7819
– Oppervlakte: 153 m²

OPPERVLAKTE

– Begane grond: Circa 133 m² VVO
– Eerste verdieping: Circa 101 m² VVO
– Zolderverdieping: Circa 5 m² VVO
– Kelder: Circa 6 m² VVO (indicatief)

De vierkante meters zijn bepaald aan de hand van een meting ter plaatse. Er is geen meetcertificaat aanwezig. De vierkante meters zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

BESTEMMING

Het aangebodene beschikt over de enkelbestemming ‘Gemengd’ en de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 1’ en ‘Waarde – Beschermd Stadsgezicht’. Het is conform de enkelbestemming bestemd voor onder andere detailhandel, publieksgerichte dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, zakelijke dienstverlening/kantoren, bedrijven uit categorie A en B, culturele voorzieningen (enkele vormen uitgezonderd), voorzieningen gericht op ontspanning, wonen (op alle verdiepingen) en horeca van categorie 1.

Voor de volledige planinformatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

VRAAGPRIJZEN

Zowel koop als huur van het onroerende zaak behoort tot de mogelijkheden

Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 135.000,-

Vraagprijs onroerende zaak*: € 625.000,- kosten koper
Huurprijs per jaar: € 40.000,- exclusief meerpremie opstalverzekering en btw

* De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van de onroerende zaak zijn voor rekening van koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele hypotheekkosten.

OVEREENKOMST

In geval van koop wordt de koopovereenkomst opgesteld op basis van het NVM-model.

In geval van huur wordt uitgegaan van een nieuwe huurovereenkomst, model huurovereenkomst Winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW (conform de Raad voor Onroerende Zaken), aangevuld met enkele bijzondere (horeca)bepalingen.

FISCAAL

Er is geen omzetbelasting van toepassing op de koopsom van zowel de bedrijfsexploitatie als de onroerende zaak. In geval van koop zal de koopsom van de onroerende zaak belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

OPLEVERING

Opleveringsdatum in overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING

Een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris.

In geval van huur is sprake van een waarborgsom ter hoogte van 3 maanden huur vermeerderd met omzetbelasting.

Voor de exploitatie geldt een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, te storten bij notaris of op de derdengeldenrekening onder beheer van Forvalue.

STAAT VAN OPLEVERING (KOOP)

Verkoper verkoopt de onroerende zaak op basis van het “as is, where is” principe, waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoek ook genaamd, jegens verkoper. 

ALGEMEEN

Deze informatie is door Forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging op in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in dit object?

Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T:+31 (0)33 – 80 03 225 E:info@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact
Kenmerken
Overdracht
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: in overleg

Bouw
Hoofdbestemming: horeca
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwperiode: -1906

Zuidsingel 57

Start routeplanner