De details maken het verschil!

Interview de heer Theo Miltenburg, 8 oktober 2020
Verkoop Coninckstraat 13-19 in Amersfoort


Dat geldt zeker voor de verkoop van de panden aan de Coninckstraat, Kamp en Achter Sint Annahof in Amersfoort, midden in de historische binnenstad. Het geheel bestaat uit een hotel (met ontwikkelmogelijkheid voor uitbreiding), hotelappartementen en een winkelruimte. De verkopende partij, familie Miltenburg, heeft een lange historie met de panden. Het eerste pand kochten ze 40 jaar geleden. Tussen 1986 en 2007 bouwden ze met veel aandacht het hotel op. Nu wonen ze er al 13 jaar niet meer en het moment van verkoop kwam in zicht. Daarbij gingen ze zeker niet over één nacht ijs. Zo’n verkoop is immers complex.

Forvalue maakt het waar
Theo Miltenburg: “We hebben ons zeer goed georiënteerd voordat we met een verkoopmakelaar in zee gingen. Forvalue kwam bij ons in beeld via onze taxateur. Ik kende dit bedrijf eigenlijk niet, maar toch hebben we voor hen gekozen. Waarom? We merkten meteen de plezierige, open benadering. Dorus Helsen heeft veel expertise op het gebied van taxaties en de horeca. Koos Schreuder weet op een heel vanzelfsprekende manier persoonlijke contacten te leggen. Dat boezemde ons vertrouwen in. Het vertrouwen bleek terecht. Iedere mogelijke koper had tal van vragen. Begrijpelijk ook gelet op de grootte van het complex en de mogelijkheden die het biedt. Koos wist snel en zorgvuldig met die tientallen vragen om te gaan. Dat verliep uitstekend. Hij is in staat al die gesprekken goed en plezierig te laten verlopen, zowel voor de verkoper en voor de koper. Dat is echt een talent.

Aanvankelijk hadden we enige aarzeling: Zou corona de vraag naar horecapanden verminderen? Klopte onze timing wel? Wij werden echter verrast door de grote belangstelling van kopers, zowel uit ons netwerk als uit het netwerk van Forvalue. Forvalue heeft niet zo’n grote landelijke naamsbekendheid misschien, maar met hun netwerk is het dik in orde. We hebben zelfs belangstelling uit de Verenigde Staten gehad. De panden zijn natuurlijk bijzonder, een kans om dit te kunnen kopen komt niet vaak voorbij.”

Complimenten, ook voor de mensen achter de schermen
“Gedurende het verkoopproces liep alles op rolletjes. Hier wil ik de backoffice complimenteren. Alles dik in orde en op tijd, dankzij Inge”, aldus Theo Miltenburg. “Er is door Forvalue ook voldoende tijd genomen om alle stappen zorgvuldig te zetten, bijzonder prettig. Op een persoonlijke manier, ook naar de kopers toe. Voor ons was belangrijk waar ons bezit naar toe zou gaan. We hebben ons in al die jaren verdiept in de historische details en de panden kregen voor ons daarom extra waarde. De verhalen maken dat het meer gaat leven. Zo vond ik in de archieven details over een waterput. Na wat graafwerk vonden we deze inderdaad terug in de grond. We hebben de put weer opgebouwd. Vroeger was dit de watervoorziening, ook voor de buren. Het recht voor hen om het water te gebruiken staat nog beschreven.”

Al aangeraden
“Op de vraag, of ik Forvalue zou aanraden bij anderen kan ik helder zijn: dat heb ik al gedaan. Het was een complex traject, dat maken niet veel mensen mee. Als ik onze ervaring kan delen met anderen, dan doe ik dat graag.”


Opgesteld door: Laura van den Boorgaard

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?