Doel bereikt, en door!

Dat is de levensinstelling van eigenaresse Bea van SummerTime in Bergen aan Zee. Acht jaar heeft ze gewerkt aan de opbouw van drie accommodaties voor een heerlijk toeristisch verblijf aan zee, plus hun eigen woning. Op 3 juli 2023 is de overdracht van het geheel aan de nieuwe eigenaar. Omdat het om een woning plus een recreatiebedrijf gaat, is de verkoop begeleid door twee makelaars: The Dutch Houses voor de woning en Forvalue voor de accommodaties en exploitatie.

Alles voor een glimlach

“Ik had geen ervaring in deze branche maar heb mij telkens de vraag gesteld: Wat zou ik fijn vinden bij een verblijf? Als motto heb ik een bekende overgenomen: alles voor een glimlach. Zo is het gelukt om de hoogste score in Bergen aan Zee te krijgen en we hebben vele terugkerende gasten. Wat mij betreft is het perfect gelukt,” zegt Bea enthousiast.

Doel bereikt? Tijd om te piekeren.

“Toen we dit object acht jaar geleden kochten, was het een bende”, aldus Bea. “Het was een oud pension met een bruine kroeg waarin 100 jaar gerookt was, en veel achterstallig onderhoud. Wij konden daar gelukkig doorheen kijken en hebben het grondig aangepakt. Leuk om terug te kijken en te zien hoe je van niets, iets moois kunt maken. Het grappige is, mijn dochter hield me een spiegel voor. Ze zei “Je hebt alles voor elkaar mam. Wat ga je nu doen? Ga daar maar even over piekeren.” Dat heb ik gedaan. Ik heb met heel veel plezier de gasten ontvangen, maar het was intens. Mijn motto ‘alles voor een glimlach’ betekende: 24/7 beschikbaar zijn. Dat mag de komende jaren wel een tandje minder.”

Toevallig bij Forvalue

Bea: “Hoe we bij Forvalue zijn gekomen? Dat is toeval. Ik wist meteen dat we te maken hadden met een bijzonder object, omdat het zowel een woning als een bedrijf is. Ik zat al bij The Dutch Houses, waar ik goed contact had met een vrouwelijke makelaar. Een vriend van mijn schoonzoon was op training met Inge Snellen van Forvalue. Hij gaf ons de tip voor het bedrijfsdeel. Inge heeft het traject namens Forvalue begeleid, met af en toe wat hulp van Dorus Helsen. De samenwerking van de twee makelaars voor woning en bedrijf was prima. Beide droegen potentiële kopers aan. De koper kwam uiteindelijk via The Dutch Houses. Daarbij was de aanvullende begeleiding door Forvalue absoluut noodzakelijk. En ook voor het opstellen van de koopakte heeft Inge hele goede dingen bijgedragen.”

En door!

Tijdens dit interview eind juni bewijst Bea te kunnen multitasken: praten en inpakken tegelijk, de verhuizing is aanstaande. Bea vervolgt: “We hebben zelf een stuk grond gekocht met een bouwval erop. Werk aan de winkel dus. Een fantastische aannemer – Duve Bouw – doet de grote verbouwing. Voor ons is er daarnaast nog genoeg te doen. Er komt een gastenaccommodatie, deze keer één, waar de gasten iets onafhankelijker kunnen zijn. Dat geeft ons en de gasten meer vrijheid.“
Ook SummerTime gaat door met accommodatieverhuur en het woonhuis ontvangt binnenkort haar nieuwe bewoners.

Recreatiebedrijf en woning Bergen aan Zee   Bergen aan Zee   

Interview 22 juni 2023 door Laura van den Boogaard, Lank Communicatie

 

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?