Droomhotel voor buitenmens & levensgenieter

De overdracht van Hotel Restaurant De Witte Berken in Epe is een feit! Familie Paauwe is nu de trotse eigenaar van het hotel, waar Aartje Bosch en Edwin Top decennia lang het beste van zichzelf gegeven hebben. Dorus Helsen van Forvalue begeleidde de aankoop van dit prachtige, kleinschalige hotel.

Een droom komt uit
Margreet Paauwe: “Een lang gekoesterde droom komt uit: ons eigen hotel. Na jaren wonen en werken in België was nu het moment. Juist hier in Epe denken wij onze ideeën over het ideale hotel te kunnen realiseren. Wij willen mensen inspireren én faciliteren om naar buiten te gaan en te genieten, zodat ze de natuur kunnen ontdekken en proeven. Dat kan hier.”

Hoe zijn jullie bij Forvalue terechtgekomen?
Margreet: “Wij zochten eerst naar een hotellocatie in Oostenrijk, maar vonden het daar uiteindelijk niet. Al verder zoekend in Nederland werden we verrast door de kwaliteiten van deze locatie in Epe. De aankoop van een hotel was voor ons de eerste keer; wij hadden geen ervaring of contacten hierin. We vroegen daarom aan de verkoopmakelaar een tip voor een goede aankoopmakelaar. Zo kwamen we bij Dorus terecht.

We zijn vanaf september 2020 gaan zoeken, dus het is uiteindelijk nog best snel gegaan. De bank heeft enorm zijn best gedaan om het mogelijk te maken, het is nu geen makkelijke tijd voor de horecasector. Met vereende krachten en een goed bedrijfsplan is het gelukt en daar zijn we superblij mee.”

Het aankoopproces was leuk!
“Je kunt passie hebben voor het hotelvak, maar dat is heel wat anders dan de aan- of verkoop van een hotel. Dan is het heel fijn als je die specialistische kennis hiervoor aangereikt krijgt. Het maken van afspraken met de vorige eigenaren is daardoor heel soepel verlopen. Het is gemakkelijker als je voor alle zakelijke dingen er een aankoopmakelaar tussen zet. Forvalue heeft er telkens voor gezorgd dat alle benodigde stappen goed en op tijd gezet zijn. Zo konden wij ons met Aartje en Edwin richten op alle andere aspecten van de overdracht. Gelukkig gunnen zij ons ook het beste.

Tijdens het biedingsproces hadden we veel steun aan Forvalue. Zo’n aankoopmakelaar kun je dan in je kaarten laten kijken, je kunt open vertellen hoe je erin staat. Daar gaat Dorus vertrouwelijk mee om. In het biedingsproces is het heel fijn dat hij het hoofd koel houdt en de tijd neemt die het nodig heeft. Zo kom je dan tot goede afspraken, zowel voor ons als voor de verkopende partij. Al met al vond ik dit hele traject enerverend, maar zeker ook leuk.”

Vernieuwd open vanaf 1 juli 2021
Margreet Paauwe bruist van energie en kan samen met haar man gelukkig direct aan de slag. Het hotel is gewoon open en het personeel blijft werkzaam bij de nieuwe eigenaren. Over een aantal weken sluit de zaak voor een kortstondige verbouwing. Vanaf 1 juli kunnen de gasten het resultaat daarvan beleven in het vernieuwde Witte Berken Natuurhotel & Restaurant. Hun aanbod beschrijven ze als ‘een uitvalbasis voor de buitenmens & levensgenieter’, dus dat belooft veel goeds. Meer informatie is te vinden op de nieuwe website voor het hotel: www.witteberken.com


Opgesteld door: Laura van den Boogaard
Lank Communicatie

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?