‘O, wat is het hier mooi!’ | Forvalue Vastgoedspecialisten

Interview Karin de Rouw 3 december 2021
Verhuur restaurant ’t Kasteelhaantje


In het landelijke Vorden ligt restaurant ‘t Kasteelhaantje, een voormalige boerderij bij het romantische kasteel uit 1873. Dorus Helsen van Forvalue begeleidde met succes de verkoop van de exploitatie en de verhuur van dit authentieke restaurant. Tot nu toe leidde kasteelvrouwe Karin de Rouw (de verkopende partij) het restaurant zelf. Karin geeft toe: “Het koste me moeite om ‘t Kasteelhaantje los te laten. Maar met deze kopers klopte het plaatje.”

Karin vertelt: “Het is een echt seizoensbedrijf; de piek zit tussen begin april en eind oktober. Dagjesmensen komen langs voor een kopje koffie of een lunch. We hadden daarnaast heel wat aanvragen voor feesten en partijen, veelal in het hogere segment. Daardoor was meer personeel en uitbreiding van de organisatie nodig, en dat wilde ik eigenlijk niet. Het werd me gewoon te veel.”

 

Een goede match

Karin is meteen duidelijk: “Ik ben zeker tevreden over de begeleiding door Forvalue, vooral tijdens de onderhandelingen. Die liet ik graag aan Dorus over. Voor mij is dit proces eenmalig, hoop ik, en Dorus met al zijn ervaring weet er juist alles van. Heel prettig vind ik dat ze bij Forvalue geen ‘gladde verkopers’ zijn, ze hebben tevens oog voor de andere partij, de kopers. Dat bevordert een goede verstandhouding en dat vind ik belangrijk. Het totale traject duurde wel vrij lang. Ik voelde me bijna bezwaard. Dorus maakte daar gelukkig helemaal geen punt van. Er zijn veel mensen langs geweest, de meesten via Forvalue, maar soms was er gewoon geen match. Ik was bovendien kritisch. Het restaurant ligt mij aan het hart, het is toch een beetje mijn kindje, dus ik wilde dit niet zomaar loslaten.

Dat lukt me nu wel; ik ben blij met de nieuwe uitbaters. Een ervaren familiebedrijf en dat is precies wat nodig is. Zij hebben jarenlang een kasteel bestiert in Frankrijk. Terug in Nederland zijn ze gestart met een ‘gewoon’ restaurant in de Randstad. Ze mistten echter het speciale en wilden het iets rustiger aan doen. Dat vonden zij hier, in Vorden. Ook zij zijn blij met hun nieuwe stap.”

 

Unieke plek

“De kracht van het restaurant is de plek, die is gewoon prachtig; ik kan me geen mooiere plek wensen. Dat is ook wat onze bezoekers als eerste zeggen, ik hoor het de hele dag:
O, wat is het hier mooi! … Ik heb besloten om mijn bakens te verzetten en me te gaan richten op de PR voor het kasteel. Daar hebben de nieuwe uitbaters meteen profijt van.”

De overname staat in januari 2022 gepland. Het restaurant wordt door de nieuwe uitbaters voortgezet onder de naam ‘Bosloods 1873, eet- en drinkpodium’.


Opgesteld door: Laura van den Boogaard

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?