Het begint met een droom

Op 1 december 2023 werd Rebel Rebel Hostel in de stad Groningen overgedragen aan een nieuwe uitbater. Dit bijzondere hostel staat op het terrein van de voormalige suikerfabriek. De ligging is geweldig, aan het water en met een eigen stadsstrand. Marlijn Hesselink van Forvalue begeleidde het verkoopproces van het concept en de exploitatie, tot grote tevredenheid van de initiatiefnemers en voormalig eigenaren Anika Postma en Anna Liefers.

Een droom wordt werkelijkheid

Zij creëerden dit hostel, dit concept, in 2016. Anna vertelde: “Het was letterlijk een droom die ik ooit had, om een hostel te beginnen in een tijdelijk pand. Anika en ik woonden in die tijd beiden op tijdelijke locaties, zoals een oude school. Het leek me heel cool om een hostel te beginnen dat niet vastzit aan een pand, maar dat je ook zou kunnen verplaatsen. Een soort reizend hostel.” Die droom is meer dan gelukt. De grond wordt gehuurd en is beschikbaar tot 2030. Negen zeecontainers omkleed met steigerhout vormen de basis van het hostel. Er zijn 38 slaapplekken en elke ruimte is qua inrichting uniek. Rebel Rebel Hostel biedt bovendien veel meer dan alleen een overnachtingsplek. Er worden activiteiten georganiseerd, zoals yoga, fiets-, wandel- en boottours, BBQ-nights, bierproeverijen, spelletjesavonden en kampvuren. Vandaar een 9.1 uit 10 op Hostelworld en een 4,7 uit 5 op Google. In korte tijd wist het hostel een hele goede naam op te bouwen, zowel bij reizigers als bij de Groningers.

Zeven intense jaren

Waarom stoppen jullie er nu mee? Anna: “Het was een geweldige ervaring maar ook heel intensief, we waren 24/7 in touw. We merkten dat ons plekje na deze periode ook wel weer wat frisse energie en liefde kon gebruiken en die energie was er bij mij op dat moment niet meer. Samen besloten we om een nieuw pad te verkennen en onze tijd met Rebel Rebel Hostel af te sluiten. Aanvankelijk dachten we dat we zelf ons bedrijf wel konden verkopen. Maar dat was toch lastiger dan gedacht. Er was meteen heel veel belangstelling, dat verraste ons. Maar welk bedrag is realistisch? Het blijkt een vak apart om de waarde van zoiets goed en objectief te kunnen beoordelen, zeker omdat we geen andere bedrijven kennen zoals het onze. Een makelaar met wie we kort contact hadden, kent Dorus Helsen. Zo kwamen we bij Forvalue terecht. De overdracht is al met al toen snel gegaan.”

Ervaring met horeca-objecten

Hoe beviel Forvalue? Anna en Anika brengen eensgezind hun duidelijke mening naar voren: “Deze samenwerking kan ik iedereen aanraden. Het was enorm fijn dat Marlijn van Forvalue ons begeleidde. Waarom? Ze is heel professioneel, maar levelde ook goed met ons. De communicatie was uitstekend en het was fijn dat ze altijd goed bereikbaar was,” geven Anna en Anika aan.

Home away from home

De overdracht is inmiddels een feit. De nieuwe eigenaresse gaat het concept doorzetten en zal daar ongetwijfeld ook haar eigen draai aan geven. Hoe zouden jullie Rebel Rebel Hostel in één zin omschrijven? Na een korte stilte antwoordt Anika: “Home away from home, dat was Rebel Rebel Hostel voor de reizigers, voor mensen uit de omgeving, maar ook voor ons. Onderweg, maar ook een beetje thuis.” Hoe ziet jullie toekomst eruit? Anika licht toe: ”Eerst even bijkomen. Daarna lijkt het me heel leuk om weer een plek die creëren die zo’n functie kan hebben. Ik heb wel eens over een onderzoek gelezen dat mensen zo’n ‘derde plek’ in hun leven missen. Je hebt je huis en je werk. Die derde plek biedt wat je thuis of op het werk niet vindt. Hoe dat er precies uit moet zien weet ik nog niet. Ik ga er vooral nog even lekker over dromen!”

Rebel Rebel Hostel Rebel Rebel Hostel Groningen

Interview van Anika Postma en Anna Liefers op 8-12-2023
Door Laura van den Boogaard van Lank Communicatie

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?