Een perfecte match

Johan van den Essenburg, algemeen directeur van Tomorrow stond voor de uitdaging om een goede horeca-exploitant te vinden voor een uitzonderlijk horecaobject. Hij schakelde Forvalue in om hem hierbij te helpen en het is uitstekend gelukt: De jonge ondernemers van Bird Brewery en House of Bird openen er in het vroege najaar 2023 de deuren.

Kwintelooijen
Midden in natuurgebied ‘Kwintelooijen’ tussen Rhenen en Veenendaal verschijnt een opvallend paviljoen: natuurinclusief en duurzaam, en dat is meteen duidelijk als je het ziet. Het vlindervormige gebouw heeft wanden van hout en glas, strategisch geplaatste zonnepanelen op een ‘groen’ dak, waardoor het geheel onderdeel is van de natuur eromheen.

Anders dan anders
Johan: “Het is op zich al bijzonder dat er een gebouw komt midden in het natuurgebied. We wilden recht doen aan deze unieke locatie. Forvalue kwam op het idee om de huurder te zoeken middels een tender, dat hebben we niet eerder gedaan. Belangstellenden konden met een pitch hun plan toelichten. Uiteindelijk hebben vier de pitch gedaan. House of Bird sprong er voor ons meteen uit. In het pand komt ook een aparte ruimte met bezoekerscentrum en een informatiepunt van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bovendien heeft hun concept zich in Diemen al bewezen, dat geeft vertrouwen.”

Maatwerk met een visie
“Ik heb Forvalue gevraagd omdat ik Dorus Helsen al jaren ken en goede ervaringen heb met onze samenwerking”, licht Johan toe. “Dit soort horecaobjecten vraagt zeer specialistische kennis en dat hebben zij. Bovendien gaat Forvalue een stap verder in hun dienstverlening. Ze leveren maatwerk vanuit een uitgewerkte visie op het object. Waar ik de meeste meerwaarde van Forvalue ervaarde? Eigenlijk gedurende het hele traject. Zorgvuldigheid en aandacht van begin tot het eind.”

Kwaliteit en duurzaamheid
Brouwerij Bird Brewery heeft sinds 2020 een restaurant en proeflokaal in het Diemerbos, House of Bird. “Bij ons staat de liefde voor horeca en natuur, met name vogels, centraal. Dat kunnen we doorzetten op de prachtige locatie in Kwintelooijen”, aldus Rik van den Berg van Bird Brewery. De brouwerij won in de afgelopen jaren ruim 25 awards met hun kwaliteitsbieren. Bovendien plantten zij in hun 7-jarig bestaan samen met partners intussen 100.000+ bomen en doneerden 11,3 miljoen liter drinkwater. Bij hun horecazaak bieden zij onder andere activiteiten aan op het gebied van natuureducatie voor kinderen. Zij waren op zoek naar een tweede locatie voor hun succesvolle concept. Marlijn van Forvalue tipte hen voor Kwintelooijen. Rik: ”We waren meteen enthousiast en voelden ons zeker over ons plan. Maar je weet natuurlijk niet waar de concurrentie mee komt. We waren blij toen wij de mogelijkheid kregen. Forvalue werkt voor de verhuurder, maar we hebben hun bemiddelende rol als positief ervaren. Het is belangrijk dat de huurovereenkomst tot in de details klopt en dat beide partijen dezelfde interpretatie hebben van de gemaakte afspraken. Daar heeft Forvalue zeker aan bijgedragen. Ons doel is nu om onze nieuwe locatie op korte termijn te openen, en om hier een fijne plek te creëren voor ons nieuwe team en natuurlijk voor onze bezoekers.”

Blog 21 juni 2023
Door Lank Communicatie

 

 

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?