Mis geen parels in de markt: Vind ze samen met een horecamakelaar!

De locatie van uw horecaonderneming is erg belangrijk voor het bedrijfsconcept. De locatie staat namelijk in directe verbinding met het succes van de horecaonderneming. Zo zijn pannenkoekrestaurants vaak gevestigd in bosrijk- of natuurgebied en eetcafés in horecaconcentratiegebied. Het horecaconcept gaat nauw samen met de locatie en visa versa. Onderzoek verrichten naar waar de doelgroep die u wilt bedienen zich bevindt is daarom belangrijk. Wanneer u een idee heeft over het concept en de regio, doet u er verstandig aan om samen met een aankoop horecamakelaar op zoek te gaan naar de beste locatie.

Dit is uw voordeel:

De horecamakelaar kent de horeca(vastgoed)markt als geen ander.

Door de kennis van de horeca(vastgoed)markt is de horecamakelaar de aangewezen adviseur om samen met u het beste horecapand te vinden. De horecamakelaar kan u op de hoogte houden van welke panden op de markt beschikbaar zijn en komen. Hierdoor krijgt u een goede indruk van wat er zich afspeelt op deze markt.

De horecamakelaar heeft een breed netwerk.

De horecamakelaar heeft een groot netwerk en kent niet alleen andere horecaondernemers, maar kent ook andere horecamakelaars en adviseurs. Het komt geregeld voor dat de ene makelaar de aankoop en een andere makelaar de verkoop begeleidt en dat dit een goede match blijkt te zijn! Tevens komen niet alle horecazaken op de aanbodpagina van de website te staan. Dit heet: “stille verkoop”. De aankoopmakelaar weet vanuit zijn netwerk wat er nog meer te koop is.

De horecamakelaar treedt op als makelaar en ook als adviseur.

Het bestemmingsplan en vergunningen
De beoogde locatie moet beschikken over de juiste vergunningen en het bestemmingsplan moet aansluiten bij uw horecaconcept. De aankoopmakelaar kan u hierover adviseren, met u meedenken en u ondersteuning bieden.

De onderhandeling
Wanneer er bepaalde voorwaarden in het contract zijn die u graag aangepast ziet, dan is een aankoopmakelaar ervaren met het voeren van gesprekken met de verkopende partij. Niet alleen over de voorwaarden in het contract, maar ook over de verkoopprijs gaat de aankoopmakelaar graag het gesprek voor u aan. De aankoopmakelaar kent de markt van vele typen horecaondernemingen en kan daardoor een goede inschatting maken of een prijs marktconform is. Een goede onderbouwing van de marktwaarde is zowel van belang bij de onderhandelingen als bij het verkrijgen van een eventuele financiering. De aankoopmakelaar zorgt ervoor dat er pas getekend wordt als alle partijen tevreden zijn.

Huur- en koopcontract
Een aankoopmakelaar is bekend met de specifieke kenmerken van huur- en koopcontracten van horeca gerelateerd vastgoed. Ook ten aanzien van koopcontracten van bedrijfsvoeringen (meestal gekoppeld aan een huursituatie) is hij goed op de hoogte. De makelaar kan zorgvuldig onderbouwen en analyseren wat voor u de belangrijkste elementen van de overeenkomst zijn. Hiermee kan hij u behouden voor snelle beslissingen of “addertjes onder het gras”

Het starten of aankopen van een horecaonderneming is een spannende stap, een goede adviseur haalt veel van de spanning weg. Een groot deel van het succes wordt bepaald door de locatie. Om geen parels op de markt mis te lopen, u te laten adviseren en te begeleiden bij het aankoopproces, kunt u een vrijblijvend gesprek inplannen met de makelaars van Forvalue via: info@forvalue.nl of bellen op nummer 033 – 80 03 225.

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?