Door verkoop het stokje doorgeven

Maar liefst 28 jaar hebben de voormalige eigenaren van ’t Blaauwhooft op het Bickerseiland in Amsterdam hun ziel en zaligheid gegeven aan hun karakteristieke eetcafé/restaurant. Hun slogan ‘Bij ‘t Blaauwhooft is het iedere dag goed toeven’ is zichtbaar waargemaakt. Inmiddels is de zaak onder begeleiding van Forvalue verkocht en overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Voormalig eigenaar Frank van Houten: “We hebben in het verkooptraject veel gehad aan het netwerk van Forvalue, daar kwamen de belangstellenden vandaan. Door de verkoop kunnen mijn kinderen Bart en Esther het stokje in de horeca van mij overnemen, in hun eigen zaak.”

Bijzondere locatie
Het Bickerseiland ligt vlak bij de Jordaan en het Centraal Station. Tot de 17e eeuw stond op de plek van ‘t Blaauwhooft een stadswal van Amsterdam. Pas later kwam hier ruimte voor bebouwing en het groene plein. Nu staat daar dus het eetcafé, een ‘bruine kroeg’ met de sfeer van weleer waar zowel de mensen uit de buurt als toeristen heel graag komen. Frank: “Bickerseiland heeft het karakter van een dorp, het is een fantastisch deel van Amsterdam. In 1995 zijn we daar gestart, mijn compagnon Ruben en ik. Eerst huurden we het pand, maar in 2000 waren we in de gelegenheid om het van de gemeente te kopen. Nu is dat eigen bezit bijzonder, want door de ontwikkelingen van de laatste jaren zijn steeds meer zaken in handen van de grote ondernemers.

De verandering
Voor mij was het aanvankelijk niet mijn eigen keus om te stoppen. Maar voor mijn compagnon was het goed zo. Via via kwamen we in contact met HAP Horecamakelaardij en Forvalue Vastgoedspecialisten. Johan Jonk van HAP Horecamakelaardij samen met Marlijn Hesselink van Forvalue begeleidde het verkooptraject en de samenwerking was prima. Na de start liep alles zoals het moest lopen en we zijn telkens goed geïnformeerd. Het verkooptraject heeft een half jaar geduurd. Ik heb gelukkig even tijd gehad om aan het idee van stoppen te wennen. Nu vind ik het prima. Ik ben 66 jaar, dus een mooie leeftijd om het wat rustiger aan te doen.

Nieuwe kansen aan de Houtmankade
Door de verkoop van ’t Blaauwhooft kon ik mijn kinderen helpen met de opzet van hun nieuwe eetcafé Van Houten aan de Houtmankade in Amsterdam, op zo’n 500 meter van ‘t Blaauwhooft. Ik vind het super dat zij nu onze horecatraditie voortzetten. Zonder de verkoop van ons pand zou dit niet mogelijk zijn, de banken zijn niet zo scheutig met leningen op dit moment. Nu serveren ze daar onze klassiekers van ’t Blaauwhooft, zoals de kipsaté, de hamburger en de prijswinnende kaasfondue.”

Van Houten
Interview gedaan op 14 augustus 2023
Laura van den Boogaard, Lank Communicatie

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?