Nieuw taxatiebedrijf Forvalue opgericht voor exploitatiegebonden vastgoed

Artikel Vastgoed Journaal, 6 april 2018


Dorus Helsen (links) en Koos Schreuder zijn de nieuwe onderneming Forvalue gestart voor het taxeren van exploitatiegebonden vastgoed. Beiden hebben jarenlang ervaring in het (exploitatiegebonden) vastgoed zoals hotels, restaurants, cafés, leisure objecten en sport gerelateerd vastgoed.

Door de jaren heen hebben de taxateurs van Forvalue erg veel kennis en ervaring opgedaan in deze niche binnen de taxatiebranche. Helsen verdiende reeds zijn strepen als horecataxateur. Schreuder is (en blijft) eigenaar van Sinke Komejan, een makelaar taxateur met meerdere vestigingen in Zeeland. Het nieuwe taxatiebedrijf Forvalue is gestart omdat de initiatiefnemers zien dat er veel vraag is naar specialisten op het gebied van complexe vastgoedvraagstukken. Schreuder: “Er is zelfs zoveel vraag naar specialisten, dat we meteen een vacature voor assistent bedrijfstaxateur op de website hebben geplaatst.”

Helsen: “Het taxeren van exploitatiegebonden vastgoed is een vak apart. De toepassing van het object bepaalt voor een groot deel de waarde. Niet alleen de jaarcijfers zijn belangrijk, maar ook de prognoses voor de komende jaren wegen mee in de waardebepaling. Dergelijke taxaties vereisen dan ook kennis van zaken.”

De taxateurs van Forvalue zijn RICS gecertificeerd. Forvalue is lid van de NVM en werkt nauw samen met Koninklijke Horeca Nederland. Daarnaast zijn de taxateurs van Forvalue geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxaties en is Forvalue aangesloten bij TEGoVA, waardoor klanten ervan verzekerd zijn dat taxaties uniform en transparant uitgevoerd worden. Forvalue werkt volgens de EVS (Red Book, RICS) en IVS (Blue Book TeGoVa) taxatierichtlijnen. Ten slotte zijn de taxateurs van Forvalue VastgoedCert gecertificeerd.


Tekst: Redactie Vastgoed Journaal

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?