Terrastrends 2022 | Bent u klaar voor het terrasseizoen?

De zomer staat voor de deur en het weer valt niet tegen. De horecaondernemer ontvangt in deze maanden zoveel mogelijk gasten op het terras. Nederlanders zijn nu eenmaal het liefst de hele dag buiten om volop te genieten van de zon. Het terras is bij uitstek een uitstekende plek om uren te besteden en te genieten. Buiten de zonnige dagen, ontvangen horecaondernemers ook steeds vaker gasten op het winterterras. Het inrichten en faciliteren van een winterterras was vooral in 2021 een trend die opviel. In 2022 zet deze trend door. De terrastrends die verder opvallen in 2022 leest u hieronder.

  1. Het terras is afgestemd op de binnenruimte en vice versa

Men ziet steeds vaker dat het terras is afgestemd op de binnenruimte van het restaurant en dat de belevingswaarde van binnen en buiten in elkaar overloopt. Het terras wordt aangekleed met banken, luxe stoelen, kleden, planten en verlichting. De binnenruimte worden daarnaast steeds meer ingericht met planten en hetzelfde soort meubilair. Zo wordt buiten ook naar binnen vertaald.

  1. Barbecue├źn en vuur maken

De barbecue en de houtoven worden steeds regelmatiger aangestoken op het terras. Volledig ingerichte grillkeukens staan buiten opgebouwd. Ook de vuurkorven, terrashaarden en vuurschalen in mooie designs staan opgebouwd op het volledig ingerichte terras. Alles om de gast een unieke beleving te bieden.

  1. Cocktailbar

Naast de barbecue, houtoven en de vuurschalen is er tegenwoordig ook steeds regelmatiger een volledig ingerichte cocktail-/champagnebar te vinden op het terras. Zien is consumeren is de filosofie achter deze opvallende bars.

  1. Opkomst van biertuinen

Biertuinen zijn bekend uit Duitsland en Budapest en zijn daar zeer in trek. Menig Nederlands toerist in deze landen brengt dan ook een bezoekje aan deze tuinen. Goed voorbeeld doet volgen, want in Nederland is ook steeds vaker hetzelfde concept te zien. Vaak worden deze biertuinen opgebouwd voor het zomerseizoen. Kenmerkend voor deze tuinen is dat de producten betaalbaar zijn en vooral selfservice wordt toegepast.

  1. Technologie, de oplossing voor personeelstekort?

Dat er sprake is van personeelstekort is in de horeca algemeen bekend. Precorona was het al lastig om goed personeel te vinden en tegenwoordig is dat er niet beter op geworden. Gelukkig draagt technologie steeds meer bij aan het handjes tekort. Zo kan men steeds vaker alvast de menukaart scannen via de QR-code op de terrastafels. Vaak neemt het personeel nog wel de bestelling op en wordt de bestelling naar de tafel gebracht om het dienstverlenende karakter die men van de horeca gewend is te behouden.

Is uw terras conform de laatste terrastrends en bent u klaar voor een succesvolle zomer? Forvalue Vastgoedspecialisten is dat in ieder geval wel! Wij hebben verschillende horecaobjecten en horecabedrijven in de verkoop met een prachtig terras op een horecaplein of in een natuurrijke omgeving. Neem contact met ons op als u interesse heeft in het ontvangen van meer informatie of voor het inplannen van een bezichtiging.

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?