Toenemende interesse in horecalocaties

In het derde kwartaal van 2021 is de toenemende interesse in horecalocaties, volgens Funda Business, opvallend te noemen. Horecapanden worden met 8% meer bekeken dan in het tweede kwartaal van 2021. De contactaanvragen met horecamakelaars stegen met 13%. Volgens Funda is het derde kwartaal juist rustiger voor commercieel vastgoed. De toename in interesse geldt alleen voor horecalocaties en niet voor kantoor-, bedrijfs- en winkelruimtes. In het vierde kwartaal nam deze interesse juist weer af, ten gevolge van de (gedeeltelijke) sluiting van de horeca.

Volgens Quentin Schevernes, voormalig CEO van Funda, heeft de heropening van de horeca in het tweede en derde kwartaal voor hernieuwd vertrouwen gezorgd. (Kleine) horecaondernemers met ambitie hielden tijdens de crisis de markt in de gaten en durfde direct de sector daadwerkelijk te betreden. Grote horecaketens zetten in op expansie. De groeiende interesse voor het huren of kopen van horecalocaties is te verklaren doordat het consumenten bestedingspatroon goed is gebleken en de voorspelling van het economische verloop gunstig is.

Na de coronacrisis is het opvallend dat er minder vraag is naar horecalocaties in het stads- en dorpscentrum en dat de vraag naar locaties met (de mogelijkheid tot) een groot terras is toegenomen. Horecaondernemers die beschikken over een terras hebben daar tijdens de coronacrisis veel profijt van gehad. Het is voor sommige ondernemers ook wel hun redding geweest.

Ook wij hebben gemerkt dat de vraag naar horecalocaties sterk is toegenomen in het derde kwartaal van 2021. Nu de coronamaatregelen voor de horeca in het eerste kwartaal van 2022 volledig zijn losgelaten, merken wij ook weer een stijging in het aantal contactaanvragen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021. Waar mensen weer terughoudender werden, wordt er nu weer veel gemaild en gebeld. De vraag varieert hierbij van kleinschalige (casco) horecalocaties in het stads- of dorpscentrum tot grootschalige horeca met terras of hotels. Niet alleen de vraag naar horecalocaties, maar ook het aanbod op onze website neemt verder toe. Daarnaast begeleiden wij momenteel verschillende ondernemers bij de aankoop van horeca- en leisure-bedrijven in verschillende delen van het land.

Bent u een horecaondernemer met ambitie en durft u het juist nu aan de markt te betreden of bent u verantwoordelijk voor de groei van een horecaketen en heeft u behoefte aan expansie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan klaar om samen met u uw plannen te realiseren!

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?