Smeermiddel in de deal

Interview Leon de Lobel (Lobel Vastgoed), 22 december 2021
Verhuur Deventerstraat 18 in Apeldoorn


Leon de Lobel, van Lobel Vastgoed uit Arnhem, vertelt enthousiast: “Het is geen gemakkelijke tijd voor horecavastgoed nu. Maar dit pand van ons in Apeldoorn werd door bemiddeling van Forvalue al verhuurd nog vóórdat het op de markt kwam. Ook de huurder – de keten De Pizzabakkers – is tevreden. Zij hebben er nu een mooie locatie bij. Wat mij betreft een pluim voor Matthias Jonkman van Forvalue, die ons hierbij begeleidde.”

Leon weet waar hij over praat. Al jaren werkt hij zelf in de sector van bedrijfsvastgoed. Hij is vooral bezig met kantoorpanden, soms zit er een winkelpand tussen. Horecavastgoed is een vak apart, aldus Leon. “Forvalue is daar juist in gespecialiseerd. Zij hebben daarin hun netwerk en dat is essentieel om goed werk hierin te kunnen verrichten. Het ging aanvankelijk om een horecaobject aan het Marktplein 33 in Apeldoorn. Ik ken Dorus Helsen (eigenaar Forvalue) en het lag voor mij voor de hand om hen in te schakelen om een nieuwe huurder te vinden. Matthias werd degene die voor ons aan de slag is gegaan. Het traject liep anders dan verwacht. Het pand aan het Marktplein bleek voor De Pizzabakkers net niet geschikt. Ik had Matthias tevens verteld over een pand aan de Deventerstraat 18 in Apeldoorn. Ook in het winkelgebied en toen nog een prachtige ijssalon. Voor deze huurder was het ondernemen zeer moeilijk geworden door alle coronaperikelen. Matthias nam het initiatief om deze twee zaken aan elkaar te knopen. Zo is het gekomen dat De Pizzabakkers nu in de Deventerstraat terecht komen. En het is een win-win situatie, ook voor de oude huurder. Zij konden het huurcontract nu voortijdig beëindigen en de bakens verzetten. Het pand aan het Marktplein is nog niet verhuurd; daar is dus nog werk aan de winkel. Maar ik ga ervanuit dat dit ook snel kan gaan.

Hoe ik tegen het werk van Matthias en de dienstverlening van Forvalue aankijk? Ik ben zeer tevreden natuurlijk. We hebben een mooie deal gesloten waarbij niet alleen wij tevreden zijn, maar de andere betrokkenen ook. Dat is belangrijk als je streeft naar een goede relatie met de huurder en een langdurige verhuur van een pand. De inzet van Matthias heeft hier zeker bij geholpen. Hij communiceert zeer goed en is proactief. Als er een bezichtiging is geweest, laat hij meteen horen hoe het is gegaan, dat vond ik heel prettig. Hij kan goed luisteren en zoekt naar de optimale situatie; hij was echt de smeerolie in de deal. Maar maak het niet te gek hè, in de uitwerking van dit interview. Matthias moet niet naast zijn schoenen gaan lopen, haha.”


Opgesteld door: Laura van den Boogaard
Lank Communicatie

deel dit artikel:

Naar aanleiding van dit
artikel contact opnemen?